Женският волейболен тим на Марица (Пловдив) беше избран за №1

...
Женският волейболен тим на Марица (Пловдив) беше избран за №1
Коментари Харесай

Волейболният Марица е №1 за 2017 година в Пловдив

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) беше определен за №1 в класацията Спортист на Пловдив за 2017 година, оповестява volleymaritza.bg. За първи път в историята на класацията тим завоюва тази премия.

Тя е разследване на страхотната година за състава на Иван Петков. В началото на 2017 година Жълто-сините се показаха чудесно в конфликта си с италианския гранд Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в евротурнира за Купата на ЦЕВ, само че отпаднаха злополучно макар успеха си, която извоюваха пред рекордна аудитория в зала Колодрума. Малко по-късно Марица се поздрави със златен дубъл в България, а към края на годината в профил финландския ЛП Сало (Сало) и съветския Енисей (Красноярск) по пътя към групите в Шампионската лига, ставайки първият български отбор, достигнал до тази фаза на най-престижното клубно съревнование в света.

Маричанки бяха коронясани от кмета на града Иван Тотев. Той съобщи пред препълнената зала в Гранд хотел Пловдив, че в никакъв случай не се е съмнявал в техния триумф. “Очаквам в сряда пловдивчани да поддържат Марица в дуела от Група С в Шампионската лига против Динамо Казань (Казан)”, прикани градоначалникът. Специална премия – велосипед от Макском, получи треньорът Иван Петков.

“Чувствам се задоволен, че нашият труд е оценен заслужено”, сподели пред SportenPlovdiv TV наставникът. “Това самопризнание ни и задължава, тъй като занапред ни следва да пазиме нашите позиции. Дано да продължаваме по същия метод.”

На церемонията участваха още заместник-кметът по спорта Георги Титюков, регионалният шеф Здравко Димитров, огромната лекоатлетка Йорданка Благоева и едни от най-големите спортни деятели и митове на пловдивския спорт.

Ето и цялата челна десетка на най-хубавите спортисти на Пловдив за 2017 година:

1. Марица (Пловдив) – волейбол
2. Янислав Герчев – джудо
3. Иван Команов – карате киокушин
4. Валери Димитров – карате шинкиокушин
5. Кристиан Василев – гребане
6. Иванка Делева – карате шинкиокушин
7. Ангел Кодинов – кану-каяк
8. Георги Цонов – лека атлетика
9. Димитър Кузманов – тенис на корт
10. Христо Реков – кану-каяк
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР