Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото
Коментари Харесай

Шампионска лига се завръща в Пловдив, Марица приема Фенербахче Опет в Колодрума

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки одобряват турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул) в зала Колодрума на 8 декември (сряда), от 19:00 б.в.

Маричанки са в група D на Шампионската лига, Фенербахче Опет съветският Динамо - Ак Барс (Казан) и френският Безие (Безие).

За първи път след близо две години още веднъж ще има аудитория на мач на Марица в Шампионската лига.

В първия си мач в групите на шампионата Жълто-сините изгубиха от Безие с 0:3 гейма като посетител, а Фенербахче Опет се оправи в трагичен мач вкъщи с Динамо - Ак Барс с 3:2 гейма.

Преди мача с пловдивчанки се оправиха с Казанлък Волей Казанлък с 3:1 гейма вкъщи, а Фенербахче победи като хазаин Мерт Груп Сигорта (Анкара), в който играе някогашната маричанка Мирослава Паскова, с 3:0 гейма.

Марица е водач в класирането в НВЛ с пет победи от пет мача и 15 точки. Фенербахче е на третото място с 30 точки в турския хайлайф с 10 победи и две загуби.

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за седми следващ път шампионската купа в България, а Фенербахче приключи на второто място турския хайлайф през предишния сезон.

Опонента на Марица е петкратен първенец на Турция, печелил е един път Шампионската лига и Световното клубно състезание. Воден е един от най-хубавите сръбски експерти Зоран Терзич. В отбора играят четири чужденки - рускините Ана Лазарева и Арина Федоровцева, бразилката Ана Кристина де Соуза и сръбкинята Мина Попович. В състава е капитанката на турския народен тим Еда Ердем Дюндар, която е капитан и на Фенербахче.

За трети път маричанки ще срещнат турски тим в европейските клубни шампионати. До моменти отборът е играл против ВакъфБанк (Истанбул) на два пъти в груповата фаза на Шампионската лига и един път против Еджзджъбашъ ВитрА (Истанбул) в квалификациите в Шампионската лига

Двубоят ще бъде под номер 48 за Марица в европейските клубни шампионати.
 Марица загуби първи гейм за сезона, само че това беше единствената изненада в дербито с Казанлък Волей
Марица загуби първи гейм за сезона, само че това беше единствената изненада в дербито с Казанлък Волей

Селекцията на Борислав Крачанов завоюва с 3:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР