Женският волейболен клуб на Марица (Пловдив) спечели осмия си златен

...
Женският волейболен клуб на Марица (Пловдив) спечели осмия си златен
Коментари Харесай

Фактите и рекордите на Марица след 10-та титла

Женският волейболен клуб на Марица (Пловдив) завоюва осмия си златен дубъл в клубната история, откакто през този сезон победи с Националната волейболна лига Демакс за 10-ти следващ път и Купа България за девети път.
Прочетете още
Ето всички забавни обстоятелства и върхове след дубъла:

– Маричанки завоюваха своя осми златен дубъл от 2015-а година насам отборът не съумя да направи дубъл единствено през 2016-а година, когато загуби финала за Купата от Левски, а през 2020-а година шампионатът за Купата беше преустановен поради ковид.

– 10-та поредна купа е безспорен връх за волейбола в България при мъжете и дамите и действително маричанки усъвършенстваха личния си връх.

– Марица към този момент има 20 трофея в историята си. Тимът има общо 10 трофеи от шампионата, 9 купи на страната и една Суперкупа.

– Марица завоюва своята десета шампионска купа в НВЛ Демакс – 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 и 2024.

– Купата България е извоювана през 2012, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022, 2023 и 2024.

– По титли от шампионата маричанки са еднолично трети с 10 трофея. На първото място е Левски (София) с 28 трофея, а ЦСКА (София) е на второ с 24.

– Доскорошният треньор Борислав Крачанов завоюва за трети следващ път купата в състезание. Иван Петков има извоювани 6 трофеи с Марица, а веднъж до трофея отборът беше изведен от Лазар Лазаров.

– Четири – толкоз е броят на волейболистките на Марица от първия тим, които са към момента ученички.

– Най-младата волейболистка на Марица през този сезон е Маргарита Гунчева, която през тази година ще навърши 18 години.

– Либерото на Марица Жана Тодорова завоюва 8-та си шампионска купа с тима. Тя е волейболистката с най-вече шампионски трофеи в историята на Марица. Жана има извоювани 6 купи и една Суперкупа и общо трофеите с клуба са 17, което я прави и най-титулуваната волейболистка в историята на Марица.

– Марица е ставала първенец в софийските зали Христо Ботев, Васил Симов и Сиконко в София, както и в зала Сила в Пловдив.

– Маричанки са вдигали титли – Купа и Суперкупа още в залите – Колодрума в Пловдив, Иван Вазов в Стара Загора, Васил Левски в Пазарджик и Младост в Бургас.
– През този сезон маричанки подвигнаха и Купата, и купата в зала Христо Ботев в София.

– Марица е първият пловдивски клуб ставал първенец в залите на Левски и ЦСКА.

– Маричанки играха край с ЦСКА за трета поредна година, откакто двата отбора се срещнаха в борбата за купата и през предишния сезон. За втори следващ път двата тима играха и край за Купата.

– Марица от няколко години е и най-титулуваният пловдивски състезателен тим в екипен спорт.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР