Женският ни национален отбор по волейбол се изправя срещу Словакия

...
Женският ни национален отбор по волейбол се изправя срещу Словакия
Коментари Харесай

Българските лъвици се хвърлят срещу Словакия на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2023

Женският ни народен тим по волейбол се изправя против Словакия в 1/8-финален дуел на Европейското състезание за дами. Срещата в зала „ Паладзо Уани “ във Флоренция започва в 22:00 часа .

„ Лъвиците “ приключиха на втора позиция в своята Група „ В “ с 11 точки след 4 победи и единствено 1 загуба от Италия. Словакия пък стана трети в Група „ D “ с 9 точки след 3 триумфа и 2 провали.

До този миг женските сформира на България и Словакия са се изправяли единствено три пъти в исторически проект в публични мачове. Балансът е безапелационен в интерес на нашите девойки, които са изгубили единствено един гейм в тези срещи.

Това става в първия мач сред двата тима преди 9 години. На международна подготовка през 2014-а година нашите печелят с 3:1. Впоследствие се организират още два дуела, които са от Европейската лига през 2021-а година. Тогава, водени от Иван Петков, националките ни вземат превес с по 3:0 гейма.

При триумф довечера България ще срещне на 1/4-финал спечелилия от дуела Нидерландия – Швейцария, които към този момент бяха победени от „ лъвиците “ с 3:1 гейма в груповата фаза.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР