Женският национален отбор по волейбол на България завърши по отличен

...
Женският национален отбор по волейбол на България завърши по отличен
Коментари Харесай

Лъвиците разгромиха Казахстан, но останаха без виза за Токио

Женският народен тим по волейбол на България приключи по отличен метод присъединяване си в група С от олимпийските квалификации. Волейболистките ни, водени от Иван Петков, означиха безапелационна победа над Казахстан с 3:0 (25:14, 25:16, 25:16) пред към 1000 фенове в зала " Сенчъри Линк Сентър " в Шрийвпорт-Боссиер сити.
 България остана на косъм от успеха против Съединени американски щати
Селекционерът заложи на следния стартов състав: Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Мария Каракашева, Нася Димитрова, Петя Баракова, Мира Тодорова, Жана Тодорова (либеро). Шанс за изява получиха и Елена Бечева и Мария Кривошийска, капитанът Елица Василева получи отмора след изиграните два мощни дуела в петък и събота. Това не повлия по никакъв метод върху играта на българските девойки и те завоюваха срещата повече от безапелационно за малко повече от час.

Реализатор за успеха на българския отбор беше Гергана Димитрова с 16 точки (2 блока и 47% успеваемост в атака). Мирослава Паскова приключи с 11 точки (1 блок, 1 ас и 41% успеваемост в атака). Толкова добави и Мария Каракашева (1 ас и 50% успеваемост в атака).

Така националките ни записаха втори триумф на шампионата, само че останаха на второ място в групата с 1 загуба и 7 точки. Победител в групата стана тимът на Съединени американски щати, който по-рано надигра Аржентина също с 3:0 гейма. Така с актив от три победи и 8 точки американките завоюваха квотата за Олимпийските игри в японската столица следващата година.

Българските „ лъвици “ не съумяха да вземат виза за Олимпиадата в Токио 2020, откакто се бореха до последно, само че отстъпиха трагично на домакините от Съединени американски щати с 2:3 гейма в пряк конфликт за първото място.

Родните представителки ще имат още един късмет да се класират за Игрите, откакто ще играят на европейската олимпийска подготовка през януари 2020-а.

На този шампионат ще взе участие и мощния отбор на Турция, който не съумя да завоюва борбата с олимпийския първенец от Рио 2016 Китай и остана втори на шампионата в Група В, където бяха и тимовете на Германия и Чехия, които също играят на квалификацията.

Компания ще им прави и европейския вицешампион от 2017 година Холандия, който остана втори след Италия в Група F, където игра и състава на Белгия. В битката за квота за Токио 2020 в зона Европа ще се включат и тимовете на Полша, изгубил борбата за виза със международния първенец Сърбия, и Азербайджан.

8-те европейски тима ще се борят за едно само място за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Все още не се знае какъв ще бъде формата на европейска олимпийска подготовка и къде ще се организира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР