Женският национален отбор по волейбол на България започна с успех

...
Женският национален отбор по волейбол на България започна с успех
Коментари Харесай

Лъвиците тръгнаха с победа на Евроволей


Женският народен тим по волейбол на България стартира с триумф на Европейското състезание в Азербайджан и Грузия. Волейболистките ни, водени от Иван Сеферинов се постановиха след петгеймова борба над Украйна с 3:2 (25:23, 21:25, 23:25, 25:11, 15:4 ) в първия си мач от предварителна група " С " в Баку. С това " лъвиците " сложиха завършек на черната серия от последните два шампионата, като записаха първа победа в груповата фаза. Тимът на Украйна пък записа втора загуба в група " С ", откакто през вчерашния ден отстъпи на Русия още веднъж след тайбрек с 2:3 гейма.

Селекционерът Иван Сеферинов стартира със следния стартов състав: Диана Ненова, Емилия Димитрова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Христина Русева, Страшимира Симеонова, либеро Мария Филипова (Лора Китипова, Мирослава Паскова, Жана Тодорова)

Българските волейболистки стартираха напрегнат, само че съумяха да устоят до дъно и да се преборят, а с това да отбележат добър старт на Евроволей 2017. Началото на мача бе извънредно оспорвано, като на два пъти съперничките повеждаха в резултата, а нашите изравняваха. В решителните моменти, след двадесета точка " лъвиците " демонстрираха нужната резистентност. След равенството 22:22, неточност от сервис на Украйна ни даде точка преимущество, а отлична обсада докара до 24-а точка за България. Въпреки, че украинките въпреки всичко съумяха да спасят първия геймбол, Страши Филипова бе непоколебима,, като постави финалния акомпанимент в наша изгода в първия гейм.

Втората част обаче стартира неприятно за България, а украинките се възползваха и ни нападнаха до дъно, написа bgvolleyball.com. След недостатъци в посрещане, съперничките поведоха с разгромното 8:2, 16:9. Селекционерът потърси смяна, като на мястото на Диана Ненова се появи другата разпределителка Лора Китипова. Нашите девойки съумяха да стопят пасива си до 3 точки 17:20, само че за повече нямаха сили и Украйна завоюва втората част, като изравни 1:1 гейма.

В третата част играта беше равностойна, като България отстъпи във значимите моменти. След равенството 23:23, този път волейболистките не устояха на напрежението, като позволиха две поредни неточности, а с това съперничките затвориха гейма и поведоха с 2:1.

" Лъвиците " още веднъж откриха правилния път в четвъртата част, когато се стабилизираха и безусловно прегазиха съперника. Сеферинов още веднъж потърси смяна, като в игра влезе на другото ни либеро Жана Тодорова, Националките ни натрупаха разлика 13:6 и 20:11 и завоюваха гейма безапелационно, като доведоха мача до тайбрек.

В петата решителна част националките ни разрушиха украинките, като бяха с една класа над тях. Волейболистките ни блеснаха с цялостния си капацитет, като поведоха с 12:3 и гладко затвориха гейма, а с това изковаха крайната победа, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР