Женският национален отбор по волейбол на България върна доброто си

...
Женският национален отбор по волейбол на България върна доброто си
Коментари Харесай

Мирослава Паскова пред Nostrabet: Искам да спечеля медал с България от Европейското

Женският народен тим по волейбол на България върна положителното си име през последните години и почитателите още веднъж се радват на страхотни „ лъвици “. Един от водачите на този отбор несъмнено е Мирослава Паскова, с чиято класа и умения е обвързвано сегашното и едно по-успешно бъдеще на българките. След като завоюва всичко с Марица у нас и взе участие в Шампионска лига, Мира излезе на гурбет, като сега играе за турски клуб, само че поради големия й капацитет, не е мъчно да предвидим, че в идващите сезони ще носи екипите на още по-силни отбори.
В особено изявление за Мирослава Паскова приказва за представянето си през това състезание в Турция и какво чака от тежките борби през лятото и есента с държавния отбор на страната ни.
- Мирослава, по какъв начин се развива сезон ът за Кузейбору и постигате ли това, към което се стремите ?
- За страдание не изпълнихме първичната си цел, само че се стараем да затворим сезона по най-хубавия метод. Понякога не се получава всичко както желаеме, само че вършим всичко допустимо да подобряваме играта си и да изиграем на високо равнище оставащите мачове.
- Изпитвате ли наслаждение от играта си в Турция?

- Всеки един момент на волейболното игрище е наслаждение за мен без значение от полето за изява.

- Колко аудитория идва на Вашите домашен мачове и чувствате ли нейната поддръжка?
- Турция обожава волейбола и залите са постоянно са цялостни, което работи добре на атмосферата.

- Спират ли Ви почитателите по улиците и какво най-често Ви споделят?
- Случва се постоянно, нормално желаят фотография или подпис. За мен обаче към момента това е необичайно, защото аз съм просто естествен човек, който прави това, което обича.

- Какво е равнището на женския волейбол в Турция по отношение на другите положителни шампионати в Европа?
- Нивото е високо и се стараят да го поддържат такова от първия до последния тим. За другите шампионати не съм толкоз осведомена, допускам, че и те се стремят към същото.

- Бихте ли останали в отбора и след края на сезона или къде желаете да продължите кариерата си?
- Кузейбору е страховит тим във всички аспекти, само че не считам да бързам с решението си. След края на сезона ще разгледаме всички предложения и ще изберем най-хубавото на този стадий.

- Какъв град е Аксарай и по какъв начин минава един Ваш ден?
- Нормален град, има си всичко нужно. Обикновено денем имам две тренировки и отмора сред тях, а вечерта е персоналното ми време за забавление и други задания.

-  Мира, къде бяхте, когато се случи опустошителното земетресение в Турция и какво усетихте?
- Беше в 4:17 минути, бях в жилището си и усетих много мощно земетресението, само че не желая да си представям за градовете, които бяха в епицентъра или по-близо от нашия град. Надявам се да няма повече толкоз съществени бедствия, и Турция, и Сирия да съумеят да преминат през това предизвикателство по най-хубавия метод.

- Има ли потърпевши Ваши близки и другари след труса?
- За мое огромно благополучие нямам познати и другари, наранени от труса.
- Как се съвзема Турция по-късно злополучие?
- Стъпка по стъпка всичко ще бъде наред в близкото бъдеще. Не считам, че бедствия от сходен мащаб могат да бъдат планувани или следени, и не съм осведомена по какъв начин се работи по този въпрос.

- Какви ограничения подхващат управляващите в страната след земетресенията, които не престават, въпреки че са по-леки?
- Държавата прави каквото е належащо. Осигурява това, от което се нуждаят хилядите потърпевши, само че най-важно е, че стартира за строи домове за тях, които ще са подготвени в идващите месеци.
- Какво желаете да постигнете с женския народен тим на България тази година?
- Винаги се стремим към най-хубавото показване. Пожелавам си по-предно класиране в Лигата на нациите, орден от европейско състезание и класиране на Олимпийските игри в Париж през 2024 година.
- Къде е силата на националн ия ни отбор?
- В сплотения колектив, обиграния състав и опита, който натрупаха множеството състезателки, откакто излязоха в чужбина. Ние знаем, че можем да реализираме повече и да радваме превъзходната ни аудитория, чиято поддръжка постоянно усещаме.
- Ако би трябвало да сравните България спортно-технически с най-хубавите, какво бихте споделили?

- Поставям нашия отбор измежду елитните в света и Европа, тъй като имаме качествата да се борим почтено с всички. И имаме предпочитание да сме измежду тях, което е обвързвано с доста и целенасочена работа.

- Докъде се простират Вашите фантазии във волейбола и живота?
- Аз съм си сложила доста цели в близко и далечно бъдеще, и ги преследвам неуморно всеки ден.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР