Женският национален отбор по волейбол на България ще се изправи

...
Женският национален отбор по волейбол на България ще се изправи
Коментари Харесай

Волейболистките ще играят с Германия за място в четвъртфиналите на европейското

Женският народен тим по волейбол на България ще се изправи против Германия в плейофите на европейското състезание. Двубоят ще се играе в сряда, а спечелилият ще срещне домакините от Азербайджан в четвъртфиналите.

България беше доста покрай непосредствено класиране за финалната осмица, само че позволи трагичен поврат против защитаващия купата си oт 2013 и 2015 година тим на Русия. Тимът на Иван Сеферинов поведе с 2:1 гейма, имаше пет точки задатък в четвъртия, а в тайбрека водеше с 7:4, само че отстъпиха с 2:3 (25:21, 20:25, 25:23, 21:25, 13:15).

Германия също позволи поврат в последния си мач от груповата фаза. Бундестимът отстъпи против Азербайджан с 1:3 (25:19, 19:25, 18:25, 18:25) и остана на трето място в група А с една победа и две провали. Домакините приключиха с три победи и оптимален актив от девет точки.

Полша зае втората позиция с два триумфа и пет точки и ще играе с Турция в плейоф, който ще дефинира противникът на Русия в четвъртфиналите.

Другият плейоф в тази долна половина на схемата е Беларус против Чехия. Победителят в този конфликт ще играе със Сърбия за място в полуфиналите. В най-горната част Холандия и Сърбия се срещат, с цел да излъчат противникът на Италия.

Програмата за плейофите

вторник (26 септември):
Беларус - Чехия (18.00 ч.)
Холандия - Хърватия (20.30 ч.)

сряда (27 септември):
Полша - Турция
България - Германия
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР