Женският национален отбор по волейбол на България ще играе на

...
Женският национален отбор по волейбол на България ще играе на
Коментари Харесай

Безгрешните българки ще играят на финала на Златната лига

Женският народен тим по волейбол на България ще играе на край на шампионата Златна лига! " Лъвиците " още веднъж не дадоха гейм на своите съпернички от Чехия и след 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) си осигуриха четвърти в историята мач за красивия трофей.

На финала българките ще се изправят против отбора на Хърватия, който победи Испания по-рано през днешния ден (19 юни).

Решителният конфликт е на следващия ден - 20 юни, и ще може да го гледате директно по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч.

Снимка: cev.eu

След четирите мача в груповата фаза и полуфинала, родният отбор няма изгубен гейм!

Българките започнаха мача по страховит метод, като натрупаха преднина от 4 точки. В разгара на гейма положителните офанзиви на капитана Елица Василева и Гергана Димитрова, както и непробиваемата обсада на Нася Димитрова разрешиха на „ лъвиците “ да се откъснат в резултата и да поведат с 14:8. Трудният сервис на Христина Вучкова пък направи спасяването на гейма „ Мисията невъзможна “ за чехкините. След 25:13 българките започнаха да играят още по-освободено.

Снимка: cev.eu

Това си пролича при започване на втората част, когато родните волейболистки поведоха с 5:0. Чехкините обаче се активизираха и изравниха за 6:6. Последваха няколко оспорвани минути преди „ лъвиците “ още веднъж да поведат в резултата с 18:15. Съперничките ни не се отхвърлиха, като равенството в гейма пристигна в извънредно несъответствуващ миг – 22:22. Българките обаче демонстрираха опит и класа! Стегнаха се в напрегнатата обстановка и съумяха да запишат и тази част на своята сметка при резултат 25:23.

Снимка: cev.eu

Чехкините пробваха бързо да се отърсят от изоставането и в самото начало на третия гейм пробваха мощни офанзиви. С това обаче единствено „ раздразниха лъва “. Българките бързо се върнаха към формата си от първия гейм! Преднината им се усилваше от ден на ден. Стигна се до 10:3, което внесе успокоение в редиците на трикольорките. Елица Василева, Емилия Димитрова и Христина Вучкова продължаваха да са водачите на отбора и да оказват помощ разликата да се задържи на таблото.

България ще се опита да завоюва втори трофей от Златната лига след този от 2018 година Преди това " лъвиците " изгубиха 2 финала - през 2012 година точно от Чехия и през 2010 година от Сърбия.

Снимка: cev.eu

Финалът България - Чехия може да гледате директно по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg на 20 юни от 20:00 ч.!

От 17:00 ч. пък е мачът за третото място в Златната лига сред Испания и Чехия! Той също ще бъде излъчен по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР