Женският национален отбор по баскетбол сътвори сензация на европейското първенство

...
Женският национален отбор по баскетбол сътвори сензация на европейското първенство
Коментари Харесай

Таня Гатева след евротитлата в баскета: Имах чувството, че сънувам

Женският народен тим по баскетбол сътвори сензация на европейското състезание до 20 година, дивизия " Б ". Момичетата на Таня Гатева завоюваха купата след победа над Финландия с 80:75. В предварителната група баскетболистките изгубиха от същия противник с 41:70. Преди три години двата отбора още веднъж се срещнаха в борба от шампионата при кадетките. Тогава националките изгубиха с разгромното 20:74.

Специално за читателите на " България Днес " Таня Гатева разкри дали това е началото на напредък за славния в миналото женски баскетбол.

- Г-жо Гатева, очаквахте ли вашият отбор да стигне до купата? - С тези девойки от пет години се готвим да създадем промоция в " А " дивизия. Минахме през доста компликации и загуби. Знаехме, че това е последният късмет за този набор. Победихме безапелационно Турция, справихме се с Ирландия и изпълнихме фантазията си за промоция. Имахме късмет и за купата. По лицата на девойките беше изписано: " Искам ". Бяха спокойни и уверени. На моменти ми се подкосяваха краката, когато ги гледах по какъв начин се оправят чисто баскетболно. Играта се получи, вкарахме 13 тройки. Имах възприятието, че сънувам. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да върнем женския баскетбол там, където беше. Дано това да е началото на напредъка. Да обединим баскетболната общност и да мотивираме играчи и треньори за още по огромни триумфи!  - Какви са нашите шансове в дивизия " А "? - Шест от девойките остават в тима. С добра работа може да запазим място в групата. Така ще дадем късмет на идващото потомство, които в този момент са 16-годишни. При огромно предпочитание от всички това може да се случи. Вижда се огромният напредък.
- Защо огромна част от баскетболистките се отхвърлят, когато навършат 19-20 години? - Доста девойки завършват или отиват да учат на открито. Но от този набор част от баскетболистките към този момент играят професионално. Други чакат да завършат. Амбицията им е да продължат с играта. Появи се компания " Градус " в Стара Загора. Тя дава отлични условия за млади състезателки. Надявам се да се появят и още спонсори, тъй като женския баскет го е имало и би трябвало да го има. Вижда се, че може в Европа. Просто би трябвало сливане на треньори, федерация и спонсори!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР