Женският национален отбор на Холандия, който ще бъде съперник на

...
Женският национален отбор на Холандия, който ще бъде съперник на
Коментари Харесай

Холандия остана без треньор

Женският народен тим на Холандия , който ще бъде противник на родните националки на континенталната олимпийска подготовка през януари, остана без треньор. 38-годишният експерт Джейми Морисън бе отхвърлен от поста, откакто отборът не можа да реализира задачите си този сезон.

От локалната федерация скоро ще назначат заместител, който ще води състава в европейската олимпийска подготовка в Апелдоорн. Домакините ще се борят със седем други страни за едно място на игрите в Токио следващата година - Турция, Германия, България, Полша, Белгия, Хърватия и Азербайджан.
Морисън пое тима през февруари 2017 година, като наследи на поста Джовани Гуидети. В първите две години тимът доближи до финалната шестица на Гран При/Лига на нациите по волейбол два пъти, завоюва сребро на европейското състезание през 2017 година и приключи на четвърто място на международното състезание през 2018 година Това е и най-хубавият резултат, реализиран от Холандия на Мондиала.

През 2019 година резултатите не са толкоз положителни - на интерконтиненталния квалификационен шампионат в Катания (Италия) Холандия загуби с 0:3 гейма от домакините в последния дуел, а на европейското състезание претърпя тежка загуба с 0:3 гейма на четвъртфиналите от сребърните медалистки от Турция. На международната купа в Япония " лалетата " победиха Бразилия, само че отстъпиха на Съединени американски щати, Сърбия, Русия, Китай, Доминиканската република и Япония, като приключиха на осмо място.

Техническият шеф на холандската федерация по волейбол Жооп Алберда съобщи, че са взели мъчно решението. " Джейми реализира страхотни резултати през 2017 и 2018 година и сме признателни за това. След задълбочена оценка на миналия сезон обаче няма задоволително убеденост да продължи маршрута до идния олимпийски квалификационен шампионат и международното състезание през 2022 година ", споделя Алберда.

Морисън също показа гледната си точка: " През последните три години се посветих напълно на тима. През това време работих неуморно, един до друг с необикновен екип и състезателки за реализиране на страхотни резултати през 2017 и 2018 година Въпреки това, не постигнахме задачите си през 2019 година и тази отговорност пада върху мен. Не желаех нищо повече от това да си свърша работата, само че ето, че няма да се случи. Пожелавам на тима доста триумф в бъдеще. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР