Женският национален отбор на България записа втора поредна победа над

...
Женският национален отбор на България записа втора поредна победа над
Коментари Харесай

България с втора победа над Чехия

Женският народен тим на България записа втора поредна победа над Чехия в серията от другарски срещи сред двете страни. След 4:0 в първия мач, през вчерашния ден постигнахме триумф с 3:1 (25-21, 21-25, 28-26, 25-20). Двубоите, които са част от подготовката за започващото другата седмица Европейско състезание, се организират в столичната зала „ Христо Ботев ". Първите два бяха закрити за почитатели и медии, само че последният (четвъртък, 10 август) ще бъде със свободен вход.
Селекционерът Лоренцо Мичели даде късмет на състезателките, които получават по-малко игрово време в формалните мачове. С изключение на последния гейм, мачът бе по-оспорван от първата инспекция. България взе първата част с 25-21, а при същия резултат противникът изравни във втората. В нея водехме доникъде ѝ, само че Чехия направи поврат за 17-18 след неточност на наш сервис и съумя даже да поведе с 5 точки (19-25). Третият гейм бе най-равностоен и безусловно бе точка за точка, като трябваше да се дефинира с спомагателни (28-26). По елементарно им бе на „ лъвиците " в идващия интервал, който поддържаха разлика и съумяха да затворят срещата след 25-20.

" Постигнахме две победи, само че мисля, че не това е най-важното. В двата дни пуснахме радикално разнообразни сформира. Такъв беше и проектът. Дадохме късмет на състезателки, които получават по-малко игрово време. Днес беше тяхното време да се покажат. Доволен съм ", разяснява селекционерът Лоренцо Мичели пред формалния уебсайт на Българска федерация волейбол. " Опитах да направя смени, тъй че да има време за всички. Щастлив съм, че и при тези промени не загубихме. Във вторник ние играхме добре. Да, ние знаем, че те не бяха на нашето равнище, тъй като пътуваха и нямаха време даже да упражняват. В четвъртък ще е действителната инспекция, в която ние ще би трябвало да натиснем, тъй като това ще бъде и последната ни инспекция преди Европейското състезание ", добави той.

Двубоят в четвъртък е при свободен ход за фенове. Началото му е 17:00 часа.

" В последния мач ще имаме и атмосфера от трибуните. На първо място желая девойки да се хвърлят крепко на терена. Това е народен тим – нещо, с което хората се гордеят. За нас е чест да играем и на следващия ден би трябвало да се потвърждаваме пред хората, които са пристигнали поради тима и за какво сме част от отбора на България ".

Проверките на България против Чехия са последните преди Европейското състезание (15 август – 3 септември). Тимът ни е в група с тимовете на Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния, Швейцария и домакина Италия.

" Трябва да спечелим тези контроли, с цел да добием повече убеденост. Да победим, с цел да респектираме. Да покажем битка, тъй като неточности се вършат, всеки прави, само че ние би трябвало да покажем хъс и предпочитание да се борим за всяка точка. Да оставим кръвта си на терена ". 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР