Женският национален отбор на България постигна страхотен успех при участието

...
Женският национален отбор на България постигна страхотен успех при участието
Коментари Харесай

Женският национален отбор по футбол на България се класира за плейофите в Лигата на нациите

Женският народен тим на България реализира страховит триумф при присъединяване си в дебютното издание на УЕФА Лига на нациите. Момичетата на Силвия Радойска се класираха за плейофите за промоция в Лига В, като се подредиха измежду най-хубавите тимове, приключили на второ място в групите си в Лига C.

В последната си среща от главния стадий на конкуренцията “лъвиците ” доближиха до извънредно трагично тъждество 2:2 като хазаин на Северна Македония.

Срещата, която се игра на стадион “Васил Левски ” в София, предложи голове, обрати и страсти, които в последна сметка бяха с позитивен знак за българския отбор. Иначе дуелът стартира по допустимо най-неприятния метод и след час игра селекцията на Силвия Радойска отстъпваше с 0:2 в резултата след попаденията на Рочи и Максути. В 71-ата минута обаче гостенките останаха в понижен състав след аления картон на Коларовска и това се оказа преломен миг в конфликта.

Първо влязлата като запаса Леонора Желева съумя да понижи резултата в 85-ата минута, а секунди преди края на мача Полина Ръсина, която ден преди срещата получи предложение за брак, оформи крайното 2:2 и донесе скъпоценната точка на България.

Така “лъвиците ” събраха актив от 5 точки и той се оказа задоволителен да финишират измежду най-хубавите втори отбори в Лига C дружно с тимовете на Латвия и Черна гора. На 11 декември нашите девойки ще научат името на противника си в плейофите за промоция, като това ще е някоя от селекциите, приключили на трето място в групите си в Лига B.

Баражите ще са в два мача на разменено посещение и ще се проведат напролет на идната година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР