Женският национален отбор на България по волейбол допусна втора загуба

...
Женският национален отбор на България по волейбол допусна втора загуба
Коментари Харесай

България с нова загуба във волейболната Лига на нациите

Женският народен тим на България по волейбол позволи втора загуба в шампионата Лига на Нациите в Русе. Тази вечер в петгеймова драма девойките на треньора Иван Петков отстъпиха на Белгия с 2:3 гейма (25:19, 25:15, 22:25, 16:25, 13:15), а на следващия ден излизат против любимеца Съединени американски щати.

В първите два гейма българският тим тотално доминираше и завоюва повече от безапелационно. Картинката обаче беше тъкмо противоположна в третия и четвъртия гейм, като в третия нашите девойки можеха и да не изгубят. Но тъкмо той се оказа решителен, а в тайбрека дълго време разликата беше 1 точка, по-късно 2, с цел да завоюват белгийките с 15:13.

За България най-резултатна беше Мирослава Паскова с 21 точки, 16 добави Гергана Димитрова, Мира Тодорова с 9, а Симона Димитрова е с 9. За Белгия с 23 точки завърши мача Брит Ерботс, Селин Ван Гестел наниза 14, а Марлийс Янсен-13.

В генералното класиране на Лигата България е на 11-о място с 1 точка от двете загуби от през вчерашния ден и през днешния ден. За Белгия това е първа победа и те са на 9-о място с 2 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР