Женският национален отбор на България напусна със загуба олимпийския квалификационен

...
Женският национален отбор на България напусна със загуба олимпийския квалификационен
Коментари Харесай

Волейболните националки приключиха със загуба олимпийските квалификации

Женският народен тим на България напусна със загуба олимпийския квалификационен шампионат в Япония. В последния ден нашите изгубиха от Пуерто Рико с 1:3 (14:25, 25:20, 18:25, 12:25). Още преди дуела нашите нямаха късмет да се класират за Париж 2024. В шампионата победихме единствено Перу. Треньорът Лоренцо Мичели заведе на японска земя единствено млади състезателки, които да се обиграват в бъдеще
Прочетете още
През това лято отборът ни извърши задачите си – да остане в Лигата на нациите и да стигне четвъртфинал на Европейското състезание.

Последният мач от олимпийската подготовка стартира добре за България. Поведохме с 5:2, само че допуснахме девет следващи точки за пуерториканките, което означаваше 5:11. До края на гейма не успяхме да се върнем в резултата и загубихме. Втората част беше най-силната за нас. Дръпнахме с 9:2 и не допуснахме на противника да ни доближава. Най-опасно стана при резултат 21:18. Нашите обаче играха устойчиво и приключиха гейма с 25:20.

В третата част резултатът се движеше равностойно първоначално. Когато водехме с 9:8, Пуерто Рико направи серия от четири точки. Така и не успяхме да стопим изоставането. В последна сметка противникът завоюва с 25:18. Четвъртият гейм се оказа финален за България за 2023 година. Рано Пуерто Рико поведе с 5:1, а след това с 10:4. Нашите направиха серия и стигнаха до 9:11. Това беше последният миг, в който бяхме близо. Пуерто Рико поведе с 20:10, което беше отчайващо огромен резултат. Напуснахме Токио със загуба с 12:25 в последния ни гейм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР