Женският национален отбол на България по волейбол допусна втора загуба

...
Женският национален отбол на България по волейбол допусна втора загуба
Коментари Харесай

Женският национален отбор по волейбол допусна втора загуба в Токио

Женският народен отбол на България по волейбол позволи втора загуба в група В от квалификационния шампионат за олимпиадата в Париж следващата година. Българките отстъпиха на Турция с 0:3 (20:25, 19:25, 15:25) в Токио.

В първата си среща девойките на селекционера Лоренцо Мичели позволиха също с 0:3.

Първата точка в мача беше за България. Резултатът вървеше еднакъв до 5:5. Съперникът дръпна с три точки и стартира да брани задатъка си. Все отново българките се приближиха до 18:19. Тогава нови три турски точки действително сложиха завършек на гейма.

Във втората част равенствата се редяха до 13:13. Тогава България позволи туркините да създадат четири безответни точки и да се приближат до спечелването му. Момичетата на Мичели също демонстрираха класа. Със серия от три точки пасива бе понижен до 18:19. До края на гейма обаче българките стигнаха единствено до още единствено една и Турция поведе с 2:0.

Третата част беше най-неравностойна. Треньорът Лоренцо Мичели даде късмет на доста от най-младите ни състезателки да опитат какво е да играеш против един от най-силните тимове в света. Много рано Турция поведе със сериозна разлика и най-после еврошампионът приключи мача с 25:15.

Срещу европейския първенец Турция за България най-резултатни бяха Радостина Маринова и Мирослава Паскова с по 9 точки.

Утре (18 септември) е почивен ден на шампионата, а във вторник (19 септември) България ще играе против сегашния олимпийски и международен вицешампион Бразилия. Мачът е от 10,00 часа българско време.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР