Женския футбол успява да набира все по-голяма популярност през годините.

...
Женския футбол успява да набира все по-голяма популярност през годините.
Коментари Харесай

Националните отбори за жени и мъже по футбол в Нидерландия ще получават равни заплати

Женския футбол съумява да набира все по-голяма известност през годините. И напълно разумно възнагражденията на футболистките също порастват.

Но като цяло те остават доста надалеч от тези на мъжете във футбола. Нидерландия обаче сподели, че следва пътя на модернизацията и равното възнаграждение, тъй като разгласи, че дамите, извикани в националния тим на страната, ще получават точно толкоз пари, колкото и мъжете, пише 90min.

Това решение влиза в действие от 1 юли, което значи, че в него ще бъде включено и Европейското състезание за дами, което ще се организира от 6 до 31 юли в Англия. За тази смяна се приказва още от 2019 година, само че едвам в този момент става факт.

Нидерландия не са единствената страна, която взема решение да заплаща по равно на мъжете и дамите във футбола, като единствено преди няколко седмици Испания също разгласи, че ще следва тази политика. Преди тях пък националният тим на Съединени американски щати също се придържаше към идентични хонорари сред мъже и дами в националните тимове по футбол.

Всъщност, това равно възнаграждение значи, че дамите ще получават същия % като мъжете от бонусите и имидж правата. Новината се одобри добре и от една от звездите на Нидерландия - Вивиан Миедема.

Футболистката на Арсенал споделя, че това е ужасно достижение освен за сегашния тим, само че значимо социално послание към всички бъдещи девойки, които мечтаят да играят футбол на професионално равнище.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР