Женските гърди са символ на майчинство и сексуалност, неотразимо оръжие

...
Женските гърди са символ на майчинство и сексуалност, неотразимо оръжие
Коментари Харесай

10 неща за гърдите, които всички жени трябва да знаят

Женските гърди са знак на майчинство и половост, неотразимо оръжие на женския сексапил. Но нещата не са толкоз елементарни. Понякога гърдите не са напълно такива каквито ги желаеме, чувствителни са към хормоналните разстройства, трансформират се с годините, могат да се появят аномалии... Кои са 10-те неща за гърдите, които всички дами би трябвало да знаят?
Ето кои са 10 неща за гърдите, които всички дами би трябвало да знаят:

1. Големи гърди – повече паники
Освен че могат да бъдат психически сложни за одобрявани от девойките в пубертета, по-големите гърди с годините увисват повече поради огромното тегло. Някои дами неслучайно се обръщат към пластичната хирургия за понижаване на размера им. По отношение на профилактиката обаче размерът на гърдите няма значение.

2. Инфекция може да се получи и отвън интервала на кърменето
Ако гърдата е зачервена, гореща и мъчителна, чувствате се изтощени и имате лека температура, това може да е заразен развой. Случва се най-много по време на кърменето, защото бактериите от устата на бебето могат да обхванат през разраненото от сученето зърно. Но зараза може да се получи и отвън интервалите на кърмене. Понякога повода е във водата на басейните и джакузито. При подобен проблем най-често се постанова антибиотично лекуване, с цел да не се стигне до цирей.
3. Мануалният обзор при лекаря е нужен
Един път в годината посещавайте мамолог за обзор на гърдите. Възможно е при потребност подобен обзор да ви направи и вашият лекуващ доктор. Целта е мануално проучване на тъканта на гърдите за съществуване на уплътнения или бучки. Много дами заобикалят тези прегледи, само че те са нужна част от предварителната защита и диагностицирането на разнообразни болести на млечната жлеза.

4. Болезнените гърди са постоянно събитие
Причините за болките в гърдите са многочислени. Преди менопаузата най-често става дума за предменструален синдром. Когато и двете гърди са мъчителни, няма място за паника. Понякога болките в гърдите имат напълно непряк генезис, да вземем за пример ревматизъм при междуребреното пространство и гръдната кост, мъчителни кости или обиден нерв. Този вид болки се появяват по принцип единствено в едната гърда. Така че би трябвало да се следи по кое време се появява мъка, обвързвана ли е с месечния цикъл, едностранна или двустранна е тя.
5. Тютюнът и алкохолът вредят
Тютюнопушенето усилва риска от рак на гърдата с 16% или с 22%, в случай че цигарите се появят рано в живота на девойката, преди първата бременност. Дори пасивното пушене може да увеличи заплахата от онкологично заболяване с 10%. Що се отнася до алкохола, при него рискът е право симетричен на размера на потреблението. Избягвайте злоупотребите през уикендите!

6. Спортът ги защищава
Гърдите нямат мускули, тъй че упражненията за гръдните мускули не оказват въздействие върху разположението и консистенцията им. За сметка на това посредством спорта се усъвършенства стойката на гърба и силуетът става по-красив. Доказано е също, че физическата интензивност понижава риска от рак на млечната жлеза.
7. Мамографията преди 50-годишна възраст не се предлага
Само при характерни индикации е належащо дамите под 50 години да се подлагат на мамография. Такива индикации са открити генетични разновидности и фамилни случаи на рак на млечната жлеза, зародил преди 40-годишна възраст.

8. Захарта не им се отразява добре
Диетолозите са единомислещи, че средиземноморската диета е въобще най-хубавата за организма. Тя се състои в нараснали количества зеленчуци и плодове, и понижени порции месо и други скотски артикули. Специално за гърдите се счита, че въздържането от прекомерна консумация на захар и захарни произведения съхранява здравето им.

9. Само 5-10% от случаите на рак на гърдата са наследствени
Голямата част от случаите на рак на млечната жлеза не се дължат на обременена приемственост.
10. Самопреглеждането е доста значимо
Няма данни, че самоопипването на гърдите понижава смъртността от рак на гърдата, само че въпреки всичко това е метод за ранно разкриване на формирания, които могат сполучливо да бъдат третирани на ранен етап. Преглеждайте гърдите си с пръсти един път месечно, откакто завърши месечният цикъл.

Застанете пред огледалото първо със спуснати около тялото ръце, след това ги вдигнете и опипвайте гърдите една по една към зърното, по цялата повърхност, под ключицата и в зоната на подмишниците. Можете да напипате изцяло доброкачествени уплътнения, дължащи се на мастоза, и да се разтревожите на вятъра.

Всъщност признаците, които би трябвало да ви сигнализират, са: отичане на едната гърда или на част от нея, извънредно оцветяване на кожата, топчица под кожата или в дълбочина, дипла на кожата, зачервяване, болежка, приключване на секрет от зърното. Ако откриете нещо неправилно, лекарят ще предпише ехография или мамография за изясняване на казуса.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР