Женски албатрос наречен Уиздъм, която се смята за шампион по

...
Женски албатрос наречен Уиздъм, която се смята за шампион по
Коментари Харесай

Албатрос удиви учените

Женски албатрос наименуван Уиздъм, която се счита за първенец по дълъг живот измежду дивите птици, още веднъж сервира изненада за учените. Тази птица е към този момент на 62 години, само че това не я спря да роди още едно пиленце, оповестява U.S. Geological Survey. Медиите писаха за Уиздъм през 2011 година. Тогава бе обявено, че женската излюпи пиле на 60-годишна възраст. Сега две години по-късно, тя още веднъж има рожба.

През 1956 година на албатроса бе комплициран пръстен, когато тя излюпила яйце. Тогава тя била на към 5 години. Това е извънредно, тъй като нормално, албатросите, стартират да се развъждат на възраст 8-9 години. Според специалисти, Уиздъм през живота си е излюпила 30-35 пилета. Албатросите излюпват единствено по едно яйце, само че заради дългото време на тези птици за излюпване и хранене, едно пиле се появява на всеки две години.

Ако се регистрира, че възрастните албатроси прелитат към 80 хиляди километра, то за своя живот Уиздъм е прелетяла минимум 3-5 милиона километра, откогато й е комплициран пръстен.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР