Женската тенис асоциация (WTA) предупреди официално Анастасия Потапова заради това,

...
Женската тенис асоциация (WTA) предупреди официално Анастасия Потапова заради това,
Коментари Харесай

Украинската тенисистка Леся Цуренко се оттегли от мача си с Арина Сабаленка от Беларус заради паник атака след разговор за войната

Женската тенис асоциация (WTA) предизвести публично Анастасия Потапова поради това, че носеше екип на футболния " Спартак " (Москва) преди мача си с Джесика Пегула на шампионата от сериите WTA1000 в Индиън Уелс тази седмица.

Действията на рускинята са признати като обществено изложение на поддръжка за страната й по време на нашествието в Украйна. Потапова беше подложена на критика и от международната №1 Ига Швьонтек. Руската тенисистка изясни, че поддържа " Спартак " (Москва) от 13-годишна и не вижда провокация в носенето на екипа на отбора.

Състезатели от Русия и Беларус имат право да играят като неутрални и при мъжете, и при дамите, само че имаха възбрана за присъединяване на " Уимбълдън ".

" Във връзка с фланелката на съветския футболен тим, WTA предизвести публично състезателката, че това е недопустимо и неуместно деяние. Не чакаме това да се повтори в бъдеще ", се споделя в известието от WTA.

Украинската тенисистка Леся Цуренко пък се отдръпна от мача си с Арина Сабаленка от Беларус поради паник офанзива.

33-годишната тенистка разкри, че повода за нейната паник офанзива е диалог, който е провела дни по-рано с президента на УТА Стив Саймън за отзвука в тенис средите на съветската инвазия в Украйна.

" Бях безусловно шокирана от това, което чух. Той ми сподели, че самият той не поддържа войната, само че в случай че играчите от Русия и Беларус го вършат, то това е единствено тяхно лично мнение и мнението на другите хора не би трябвало да ме тревожи ", сподели тя.

" В същото време той означи, че в случай че това се беше случило с него и той беше на мое място, щеше да се почувства извънредно ", добави Цуренко.

В отговор на молба за коментар от женската тенис асоциация споделиха за Ройтерс: " УТА поредно показва цялостната си поддръжка за Украйна и изрично осъжда дейностите, подхванати от съветското държавно управление ".

Цуренко добави, че шефът на УТА е изразил увереността си в допускането на състезателите от Русия и Беларус на Олимпийските игри.

" На въпрос дали схваща какво ми приказва по време на дейната фаза на военната експанзия на Русия в моята страна, той отговори утвърдително и това беше неговото мнение ", съобщи още тенисистката.

Цуренко добави, че диалогът й с шефа на УТА се е състоял преди успеха във втория кръг против Векич.

" Наистина се надявам, че ще мога да усвоя цялата тази информация и да бъда по-добре готова за идващия шампионат ", сподели тя.

Цуренко разкри, че украинските играчи са поискали конферентен диалог с Борда на шефовете на УТА, с цел да обсъдят управлението на централата и обвързваните с тях опасения. (БТА)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР