Женската сила идва от самовзискателността - това заяви в студиото

...
Женската сила идва от самовзискателността - това заяви в студиото
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Жените са по-самовзискателни

Женската мощ идва от самовзискателността - това съобщи в студиото на „ Панорама “ краткотрайният шеф на Световната банка Кристалина Георгиева. По-рано през днешния ден тя беше на конгрес в София, където показа отчет на тематика: „ Жени, бизнес и законодателство “. Георгиева съобщи, че антиглобалистките настроения по света се дължат основно на растящото обществено и икономическо неравноправие.

Капиталът на Световната банка беше повишен с 50% и то по време на ръководството на Доналд Тръмп. Това се е случило, тъй като взаимнозависимостта в света не може да се отхвърли, изясни Кристалина Георгиева.

Ако вниманието не е съсредоточено върху проблематичните и небогати точки в света, той няма да е безвреден, добави тя.

По думите на Кристалина Георгиева, международната търговия ни служи добре, а неравенството сред небогати и богати е главната причина за антиглобалистките настроения в света.
Кристалина Георгиева, краткотраен президент на Световната банка: Когато ние търгуваме и работим дружно, светът става по-мирен.
Ако развиването обаче върви по този начин, че неравенството се усилва, ще има опозиция от страна на хората - това се вижда както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, съобщи Георгиева.
Кристалина Георгиева, краткотраен президент на Световната банка: Като общество не можем да се концентрираме задоволително добре върху тези, които имат повече потребност от подадена ръка, с цел да живеят по-добре.
Растежът на стопанската система в международен проект се забавя, само че на България ѝ оказват помощ ниския дълг и бюджетният остатък, изясни Георгиева.

Световната стопанска система е със 160 трилиона $ по-бедна, тъй като дамите по света не са равни на мъжете, съобщи по-рано през днешния ден Кристалина Георгиева на конгрес в София.
 Доклад на Световната банка за равенството на мъжете и дамите Доклад на Световната банка за равенството на мъжете и дамите
Световната стопанска система е със 160 трилиона $ по-бедна, тъй като дамите по света не са равни на мъжете. Това съобщи основният изпълнителен шеф на Св...

По думите ѝ, женската мощ идва от това, че дамите са по-самовзискателни, а неравенството сред дамите и мъжете в работната сфера повече окуражи представителките на нежния пол.

Добрата вест за България е, че сме измежду 30-те страни, които са създали най-вече, с цел да отстранен законовите спънки пред дамите в бизнеса, изясни Георгиева.
Кристалина Георгиева, краткотраен президент на Световната банка: Трябва да приемем, че дамите имат потребност от повече независимост на деяние, като премахнем законовите спънки пред тях.
Кристалина Георгиева цитира данни, съгласно които 2,8 милиарда дами по света имат по-малко право да работят, в сравнение с мъжете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР