Жените твърдят, че предпочитат като черти от характера приятелското отношение

...
Жените твърдят, че предпочитат като черти от характера приятелското отношение
Коментари Харесай

Чертите, които жените намират за най-привлекателни при мъжете

Жените настояват, че избират като черти от характера приятелското отношение и уважението, само че ново проучване откри, че действително всичко опира до външния тип на мъжа. Когато избират, дамите слагат приоритет над физически привлекателните, а не на тези, които имат по-добри черти на характера. 

По-младите жени обръщат малко внимание на това дали на мъжете може да се има доверие, дали ги почитат и дали са почтени. Те се интересуват само от това дали са във форма и изглеждат ли добре.

По-възрастните дами обръщат внимание на персоналните характерности на мъже, само че единствено когато избират сред привлекателни мъже.

Резултатите на проучването са пристигнали след изследването на 80 дами сред 15 и 29 годишна възраст.

На тях са им били показвани фотоси на мъже с варираща прелест. Всяка фотография е била съпроводена от три личностни профила с варираща желаемост.

Резултатите са посочили, че личността на мъжа играе оскъдна роля в случаите, когато мъжете не са били привлекателни.

“Нашето заключени е, че минимално равнище на физическа прелест е нужна за дамите и техните майки, ” разяснява Маделин Фюжер, водещата авторка на проучването.

Младите дами са били по-избирателни, когато са избирали сред мъжете, само че техните майки са оценявали повече от привлекателните мъже като подобаващи за техните дъщери.

“Може да се каже, че непривлекателността е по-малко допустима за по-младите дами, в сравнение с за техните майки. ”

“Това също може да значи, че дамите и техните майки може да имат разнообразни хрумвания за това кое съставлява минимално задоволително равнище на физическа прелест, като майките ползват по-малко непоколебим стандарт от своите дъщери. ”

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР