Жените от Специалните сили на Българската армия са отново най-добрите

...
Жените от Специалните сили на Българската армия са отново най-добрите
Коментари Харесай

Специалните сили – шампиони на целия сектор Сигурност“ на Република България

Жените от Специалните сили на Българската войска са още веднъж най-хубавите стрелци в бранш " Сигурност " в седмия Турнир по пукотевица за дами военнослужещи и чиновници от Министерство на защитата, Министерство на вътрешните работи (МВР) и службите за публичен ред и сигурност, който се организира през днешния ден, 29 април 2024 година, на СУТК " Црънча ".

За втора поредна година тимът на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО), в състав младши сержант Ваня Гатева и младши сержант Здравка Бонева, станаха първенци, а младши сержант Гатева затвърди миналогодишната си победа в самостоятелното класиране и още веднъж стана първа. Сред първите 10, на пето място се класира и редови войник Даяна Симеонова от втория тим на СКСО.

На второ и трето място в самостоятелното класиране са състезателки от тимовете на Академията на Министерство на вътрешните работи (АМВР) и Национална работа за защита (НСО). В отборното класиране на второ място е първият тим на АМВР, а на трето остана тимът на Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ".
 Снимка 663171
Съвместното командване на специфичните интервенции бе алегоричен хазаин на седмото издание на надпреварата, като в него взеха присъединяване повече от 50 дами в 23 тима от 15 структури. Министерство на защитата беше показано от тимовете на СКСО, Военновъздушни сили, Военноморски сили, 61 Стрямска механизирана бригада и работа " Военна полиция ". С тимове от страна на Министерство на вътрешните работи участваха Главна дирекция " Национална полиция ", Главна дирекция " Гранична полиция ", Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", Дирекция " Жандармерия и СОБТ ", Столична дирекция на вътрешните работи, Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи - Варна и Стара Загора и Академия на Министерство на вътрешните работи. Министерство на правораздаването беше показано от тим на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и самостоятелен участник от Главна дирекция " Охрана ". НСО се включи с два тима и един самостоятелен играч.

Основна цел на шампионата е да насърчи повече млади девойки и дами да аплайват за работа в системата на Министерството на защитата, в структурите на Министерство на вътрешните работи и в службите за публичен ред и сигурност.

Постиженията на участниците бяха отличени от командира на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев, който връчи медалите и купите на класиралите се на призовите места в отборното класиране, а старши комисар Теодор Чешмеджиев, шеф на Районна дирекция " Гранична полиция " - Смолян на самостоятелните победителки.

В обръщението си към участниците в шампионата, генерал-майор Матеев изрази удовлетворение от показаните резултати и от спортсменската игра на всички. " Искам да поздравя всички дами с пагони от Българската войска, всички жени-служители на останалите ведомства от структурите за сигурност на Република България за техния голям професионализъм, за напъните, които поставят да бъдат и положителни експерти с оръжие в ръка, и положителни майки, и положителни съпруги ", сподели командирът на СКСО.

По традиция, класиралите се на призовите места получиха купи и медали, а обичайните поддръжници на шампионата - АйЕсДи България, оръжеен магазин КРЕЗ Армъри, Кристиан оф Рома и Международната полицейска асоциация " ИПА България " им връчиха предметни награди.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР