Жените на Запад се увличат от нов вид диета -

...
Жените на Запад се увличат от нов вид диета -
Коментари Харесай

"Спящата красавица": Диета е, а не приказка!

Жените на Запад се увличат от нов тип диета - намаляване посредством сън.

На всеки се е случвало през мързеливите уикенди да се разсъни по обяд, пропускайки закуската. Човек не може да яде до момента в който спи и този способ за контролиране на тежестта се употребява от десетилетия, само че напоследък доби рискови мащаби. Става въпрос за така наречен " Диета на Спящата хубавица ". Тя допуска спане за дълги интервали от време, през които тялото не приема храна и надлежно - отслабва.

Научно потвърдено е, че сънят е извънредно значим за здравето, само че почитателите на новата диета се подлагат на темп, включващ до 20 часа спане дневно. За да реализират това обаче, доста дами одобряват сънотворни и разнообразни упойващи субстанции. Експертите продупреждават, че тези лекарства са мощно пристрастяващи, а и крият сериозен риск от предозиране.

В разнообразни конгреси дами споделят да вземем за пример, че взимат доста мощни болкоуспокояващи, които ги приспиват за часове, и които притъпяват възприятието за апетит, написа Independent.

Учените предизвестяват, че несъразмерният сън е рисков, сънотворните водят до пристрастяване и изискват увеличаващи се дози за банкет, 20-часовото спане води до обществена изолираност, промени в настроението и меланхолия, която, от своя страна, постоянно е съпроводена с повишен банкет на храна. Затова специалистите са безапелационни, че концепцията за сънната диета не е добра, може да бъде рискова и в последна сметка може да има противопоставен резултат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР