Жените, които страдат от стрес, раждат деца, които плачат по-често.

...
Жените, които страдат от стрес, раждат деца, които плачат по-често.
Коментари Харесай

Стресираните жени раждат бебета, които плачат повече

Жените, които страдат от стрес, раждат деца, които плачат по-често. Това откриха учени от Америка след извършено проучване.

В изследването са взели участие 300 дами в начална бременност.

Учените не дават изрично пояснение за връзката сред безпокойството и тревогата при майките и раждането на бебета, които плачат постоянно. Едно от догатките на експертите е, че това се дължи на обстоятелството, че такива майки се стремят да реализират безспорен надзор над децата си. Точно този надзор предизвика честият рев при бебетата.

Друга доктрина на специалистите е, че повода се крие в произвеждането на избрани хормони в организма на майката, която е под стрес и напрежение. Те оказват въздействие върху детето, още до момента в който е в утробата ѝ.

Експертът по детско образование и развиване доктор Клер Бели поучава майките да бъдат по-спокойни, в случай че желаят да разрешат казуса с детския рев.

Друго проучване, на Университета в Денвър, демонстрира директна връзка сред равнищата на стрес изпитван от майката по време на бременноста и равнищата на кортизол (хормона на стреса) на бебетата след раждане.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР