Жените изпитват по-голяма вина след случаен секс, отколкото мъжете. Това

...
Жените изпитват по-голяма вина след случаен секс, отколкото мъжете. Това
Коментари Харесай

Проучване: Вината след случаен секс била по-голяма при жените

Жените изпитват по-голяма виновност след инцидентен секс, в сравнение с мъжете. Това демонстрират резултатите от изследване в Норвегия, оповестени в списание „ Evolutionary Psychology “.
Според създателите на проучването, разликите в отношението на двата пола към инцидентния секс може да се изясни с човешката еволюция. За да потвърдят изказванието си, те интервюирали над 260 норвежци от двата пола, на възраст сред 19 и 37 години.
Участниците трябвало да дават отговор на въпроси за качеството на техния съкровен живот. Част от въпросите били свързани с това дали съжаляват, в случай че са имали инцидентен секс.
Оказва се, че множеството мъже не изпитват скрупули, в случай че са били в леглото с непозната. При дамите обаче ситуацията е радикално друго – близо 35% са дали отговор, че се разкайват за това, че са имали разхвърлян секс. Само 30% от интервюираните са показали, че са удовлетворени, в случай че имат съкровен контакт още на първата среща. На същото мнение са повече от половината от мъжете.
Интересно е, че 60% от норвежците са дали отговор, че съжаляват не за това, че са правили секс, а заради повода, че са се отказали от интимни милувки.
80% от дамите са написали, че се гордеят с това, че не са правили секс с чужд.
Хващането на венерически заболявания, зачеване и уронване на репутацията са главните аргументи, които стопират доста мъже и дами да вършат разхвърлян секс. Данните на участниците демонстрират още, че колкото по-малко наслаждение изпитват те, толкоз по-негативно гледат на тяхното държание. От друга страна дамите са тези, които са по-неудовлетворените от инцидентния секс.
Чувството на разкайване от инцидентен секс най-често се свързва със страха от бременност, венерически заболявания и уронване на репутацията. В допълнение, колкото по-малко наслаждение по време на сексуален акт изпитват участниците, толкоз по-негативни са настройките към тяхното държание. В същото време инцидентният секс носи на дамите по-малко наслаждение, в сравнение с за мъжете, разкрива анализът на данните, събрани от проучването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР