Жените, чийто показалец на ръката е по-къс от безименния им

...
Жените, чийто показалец на ръката е по-къс от безименния им
Коментари Харесай

Какво разкрива дължината на пръстите при жените

Жените, чийто показалец на ръката е по-къс от безименния им пръст, може да са по-силни, сочи ново изследване, представено от. Изследователите разгледаха съотношенията сред двата пръста и по какъв начин това е обвързвано с мускулната мощ.

Ако имате по-къс показалец, това към този момент беше обвързвано от учените с по-високо излагане на тестостерон в утробата .

В научните опити дамите с по-къс показалец от безименния имали по-силен захват, в сравнение с дамите с по-дълъг от безименния показалец. Новото проучване е извършено от учени от катедрата по еволюционна антропология на Университета във Виена, Австрия и оповестено в Proceedings of the Royal Society B.

Екипът мери съотношението в дължината на пръстите и силата на захвата на 125 здрави дами на възраст сред 19 и 31 години от далечен район в Австрия. Силата на захвата е била измерена благодарение на динамометър (силометър), устройство с ръкохватка, което постоянно се употребява за обикновен медицински скрининг на силата на захвата на пациентите. Междувременно съотношенията в дължината на пръстите са измерени благодарение на мобилен скенер A4.

Като цяло

учените откриха „ ясна връзка “ сред по-късния показалец и силата на захвата при дамите .

С други думи, по-дълъг анонимен пръст от показалеца (и затова излагане на повече пренатален тестостерон в утробата) е позитивно обвързван със силата на захвата и затова с това в какъв брой добра форма са мускулите на дадена жена.

Как да измерите показалеца си?

За да измерите показалеца си, изправете го и погледнете дланта на ръката си. В основата на показалеца и безименния ви пръст евентуално има гънки. Показалецът ви евентуално има една дипла, а безименният пръст – лента от гънки.

Изберете гънката, която е най-близо до дланта и изберете точка на гънката по средата на основата на пръста. Маркирайте го с химикал. Измерете го от маркировката до върха на пръста.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР