Жени и деца - бежанци, настанени в лагерите на гръцките

...
Жени и деца - бежанци, настанени в лагерите на гръцките
Коментари Харесай

Бежанци в Гърция се оплакват от насилие в лагерите

Жени и деца - бежанци, настанени в лагерите на гръцките острови, са подали публични недоволства за полово принуждение до Върховния комисариат на Организация на обединените нации.

Предполага се, че случаите са доста повече от заявените 622. За полово принуждение и тормоз в лагера Мория на остров Лесбос постоянно оповестяват локалните управляващи и гръцките медии, съобщи БНР.

При подаден сигнал полицията неотложно организира следствие. Жителите на гръцките острови, директни очевидци на насилието в лагерите, постоянно одобряват в домовете си майки с деца, които се опасяват да прекарат нощта в лагера. Чести са случаите на бруталeн полов тормоз на островите Лесбос и Самос, оповестяват медиите.

Няколко случая за принуждение върху деца приключиха с арест и присъда за отговорните. Лагерите са претрупани. Настанени са двойно повече бежанци и мигранти от потенциала. Не са задоволителни и полицейските сили, които управляват лагерите. Министърът по миграцията Янис Музалас заяви, че тази година потокът на бежанци към островите се е нараснал двойно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР