Женева. Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за

...
Женева. Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Държавите-членки трябва да подкрепят механизмите на ООН за решаване на международни кризи

Женева. Организацията на обединените народи не е съвършен инструмент за разрешаване на рецесии в интернационален проект, само че няма различен по-добър от него. Държавите-членки би трябвало да поддържат напъните на Организация на обединените нации в тази тенденция, тъй че да укрепваме нейните механизми. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Женева след двустранни срещи в постройката на Организация на обединените нации в Женева, оповестиха от прессекретариата на президента . Президентът е в Швейцария за присъединяване си в 41-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.
Президентът Румен Радев беседва с Майкъл Мьолер – общоприет шеф на Службата на Организация на обединените нации в Женева, с който разискаха напъните на Организация на обединените нации за решение на актуалните провокации, свързани с миграцията и бежанците, глада, отрицателните резултати от глобализацията, горещите и замразени спорове. „ Организация на обединените нации е главният конгрес за справяне с тези тежки проблеми “, съобщи президентът.
Сред тематиките на диалога с Майкъл Мьолер беше и построяването на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа, напъните за чието основаване президентът Радев подкрепя близо две години. „ Още преди година и половина предложих 10 страни от района ни да създадем дружно меморандум, който да бъде подписан от всички министър председатели на страните от Югоизточна Европа за основаването на институт с прилежаща лаборатория за научни проучвания. Все още той не е подписан “, съобщи Румен Радев, като добави, че чака по-активни дейности от българското държавно управление в поддръжка на научната инфраструктура и развиването на международна просвета в района.
Върховния комисар по правата на индивида Мишел Башле и президентът Румен Радев също организираха среща през днешния ден, на която разискаха целите и позициите на България по тематиката за ценене на човешките права. За България е потребен периодическият обзор, който организацията прави на страните-членки, тъй като той дава насоки по какъв начин да развиваме своите съществени действия, съобщи президентът.
България за първи път е член на Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации, което е самопризнание за напъните, които поставя страната ни в тази област, уточни Румен Радев. „ Тук съм да поддържа многостранния метод в интернационалните връзки, който през последните години е подложен на изключително мощен напън “, съобщи още президентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР