ЖЕНЕВА (AP) — Метеорологичната агенция на ООН издава червена тревога“

...
ЖЕНЕВА (AP) — Метеорологичната агенция на ООН издава червена тревога“
Коментари Харесай

Метеорологичната агенция на ООН издава „червена тревога“ за изменението на климата след рекордните горещини, увеличаването на топенето на лед през 2023 г.

ЖЕНЕВА (AP) — Метеорологичната организация на Организация на обединените нации издава „ алена паника “ за световното стопляне, базирайки се на рекордно смазващото нарастване предходната година на парниковите газове, температурите на земята и водата и топенето на ледниците и морския лед, и предизвестие, че напъните на света да обърне наклонността са били незадоволителни.

Световната метеорологична организация, в „ страна на отчета за световния климат “, оповестен във вторник, ускори опасенията, че по този начин прехвалената климатична цел е все по-застрашена: че светът може да се сплоти, с цел да ограничи планетарното стопляне до не повече от 1,5 градуса по Целзий (2,7 градуса по Фаренхайт) от прединдустриалните равнища.

„ Никога не сме били толкоз близо – въпреки и краткотрайно сега – до долната граница от 1,5°C на Парижкото съглашение за изменението на климата “, сподели Селесте Сауло, общоприет секретар на организацията. „ Общността на СМО издава червен сигнал за паника на света. “

12-месечният интервал от март 2023...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР