ЖЕНЕВА (АП) — Двама мениджъри на саудитска компания за проучване

...
ЖЕНЕВА (АП) — Двама мениджъри на саудитска компания за проучване
Коментари Харесай

Двама отиват на съд в Швейцария за скандал с „клептокрация“, включващ саудитска петролна фирма, малайзийска банка

ЖЕНЕВА (АП) — Двама мениджъри на саудитска компания за изследване на нефт бяха съдени в Швейцария във вторник за хипотетични измами и пране на пари за скандал преди години, обвързван с малайзийски върховен фонд, който Министерството на правораздаването на Съединени американски щати един път разказа като „ най-голямото дело за клептокрация “ в миналото. не са разпознати поименно от съображения за дискретност — са упрекнати, че са основали скица през 2009 година, съгласно която 1 Malaysia Development Berhad, или 1MDB, ще сътвори взаимно дружество въз основа на подправени предпоставки.

Малайзийските следователи настояват, че над 4,5 милиарда $ бяха откраднати от фонда, основан през 2009 година, и изпрани от сътрудници на някогашния министър председател Наджиб Разак посредством пластове банкови сметки в Съединените щати и други страни.

Швейцарските прокурори споделиха, че мениджърите на PetroSaudi са били упрекнат по обвинявания в комерсиална машинация, усложнено незаконно неприятно ръководство и усложнено пране на пари въз основа на събития, случили се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР