Жената на Боян Петров създаде тефтер със спомени и послания

...
Жената на Боян Петров създаде тефтер със спомени и послания
Коментари Харесай

Ето какво сподели съпругата на алпиниста Боян Петров!

Жената на Боян Петров сътвори бележник със мемоари и послания от българския планинар. В студиото на „ Тази заран ” тя съобщи, че го е направила, тъй като желае в края на годината той да стимулира повече хора, предава bTV.

„ Много хора ми пишат, доста хора усещат тази история близка, не знаех какво да измисля, с цел да развеселявам всички. Като правиш дарове, може да дадеш на 10-12 души, само че има толкоз доста хора, които се интересуват от Боян, по тази причина отпечатахме този бележник. В него има фотоси от последната му експедиция, тук е и последната му фотография – от Първи лагер, самичък си я е направил, дадоха ми я другите момчета от експедицията ”, сподели Радослава.

Жената на алпиниста показа, че Боян Петров доста е обичал да написа в бележници и по тази причина е решила да направи точно бележник, макар че последните му дневници са били в аудио формат. „ Винаги си носеше по един бележник и нещо си записваше вътре. Това е неговото нещо – да запишеш, с цел да остане ”, добави тя.

Радослава показа, че са ѝ донесли и сателитния телефон на алпиниста. „ Видях, че си е запазил всички СМС-и, които съм му пращала през годините. Аз си мислех, че ги трие. Стана ми доста сантиментално, тъй като ги бях не запомнила – писали сме си всевъзможни нелепости, каквото ни пристигна мислено ”, уточни дамата.

Съпругата на Боян Петров съобщи, че не се връща в предишното и не се пита какво би станало, в случай че той беше постъпил по различен метод, тъй като сходни мисли я натоварват.

„ Дори не си мисля какво бих му споделила, в случай че можех да му кажа. Вероятно, в случай че има някаква връзка, тя е на равнище, на което той може да ми прочете мислите. Не обмислям, в случай че върна времето обратно какво можеше да бъде ”, сподели Радослава.

Радослава съобщи, че най-ценното за нея в бележника е фотография на тибетски якове от експедицията. Под нея е записан споменът на Боян Петров за срещата му с животните.

Съпруга на Боян Петров добави, че не брои дните от изгубването му, тъй като има чувството за къс интервал, а в действителност е минало повече от половин година. „ не съм пандизчия да изброявам някакви дни, аз се пробвам да съм градивна, няма смисъл да безполезнича като съм тъжна и сломена ”, сподели Радослава.

Жената на алпиниста уточни, че животът ѝ обаче се е трансформирал. „ Първо скрих всички предмети, които ме вършат тъжна – награди, тениски, четки за зъби, козметика, тези най-личните – доста ме натъжаваха. Събрах ги и ги скрих от себе си, тъй като ми е съзнателно да ги изхвърля ”, съобщи Радослава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР