Жена загина днес в резултат на свличане на земни маси

...
Жена загина днес в резултат на свличане на земни маси
Коментари Харесай

Свлачище погреба жена в Испания

Жена почина през днешния ден вследствие на срутване на земни маси в испанската северна самостоятелна област Навара, оповестиха управляващите, представени от Българска телеграфна агенция.

Регионът, който граничи с Франция, е обиден от доста неприятно време. Жертвата е на 49 години и е починала в колата си след свлачище в следствие от проливни дъждове, продължаващи към този момент близо 15 дни, заяви представител на районното държавно управление на Навара.

Освен в Навара, проливните дъждове в Страната на баските и в Каталуния, продължаващи към този момент няколко дни, доведоха до преливане на реки. На места вали и сняг. В тези райони, граничещи с Франция, националната метеорологична организация е въвела до неделя най-високото равнище на заплаха.

От френската страна на границата, където реките също преливат, френската метеорологична организация вкара червен код за рисково време в департаментите Пирене атлантик и Ланд.

В Северна Испания през днешния ден беше нарушено придвижването по към 30 пътища. Заради наводняване беше усложнен и достъпът до болничното заведение в Мендаро, в Страната на баските, което стана причина за анулация на прегледи, оповестиха локалните здравни управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР