Жена твърди, че е била нападната в градския транспорт, след

...
Жена твърди, че е била нападната в градския транспорт, след
Коментари Харесай

Нападнаха жена в трамвай, направила забележка на пушач

Жена твърди, че е била нападната в градския превоз, откакто прави забележка на пасажер за това, че пуши в транспортното средство. В резултат пътуването ѝ в трамвай номер 10 приключва с хематом на крайници и засегнатост. Всичко стартира, тъй като избира да не замълчи, когато вижда неправилна обстановка, оповестява бТВ.

„ Един господин запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му споделя. При което аз се обръщам и му споделих: „ Господине, не е редно да се пуши в трамвай “. Той нападателно ми изясни, че „ през днешния ден в трамвая се пуши “. Обиди ме, нагруби ме, напсува ме “, описа дамата.

Въпреки грубия звук, тя не се отказала: „ Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му споделих: „ Извинявайте, имаме проблем в трамвая – един господин пуши “. Отговорът беше: „ Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон – обадете се “.

Тя набира номера за сигнали при нарушение на възбраната за пушене. Отсреща обаче ѝ дават отговор, че са от РЗИ, а щом пуши не ватманът, а пасажер – нищо не могат да създадат. Съветват я да подаде сигнал на 112. Докато приказва по телефона, към нея потегля индивидът, на който е направила забележка.

„ Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крайници – мощно. След това потегли да ме рита по-нагоре в корема, само че аз се дръпнах сред седалките и той излезе от предната врата. И никой нищо…. Разплаках се – стана ми обидно! “, спомня си дамата.

В трамвая има камери, които са записали случилото се. Според Столичния електротранспорт ватманът също е предизвестил пасажера да махне цигарата, само че побой не видял, сподели инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.

„ От две години работи – доста добър машинист е. Той въпреки всичко е отворил вратата, предизвестил е жителя, който е бил неточен евентуално. И този жител, откакто не се е отнесъл с почитание към ватмана, е напуснал през първа врата на спирката трамвая непосредствено. Така, че няма продължение на този спор, тъй че да би трябвало ватманът да търси в допълнение подпомагане или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да вкарва ред и правораздаване в транспортното средство по какъвто и да е мотив “, уточни инж. Василев.

Полицията обяснява самоличността на мъжа и обстоятелствата по случая. А за дамата най-шокиращо е това, че никой от останалите пасажери не се е притекъл на помощ: „ Никаква не беше реакцията на близките, а съвсем всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-вече някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския превоз със боязън. Това е и по улиците с колите – засече някой някого и се почват едни саморазправи…. Това хората живеем в боязън – би трябвало да се събудим. Нищо няма да се промени, в случай че почне смяната вътре от нас “, уверена е тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР