Жена стои на сцената пред публика от 100 души и

...
Жена стои на сцената пред публика от 100 души и
Коментари Харесай

Никога, никога не излизайте в пенсия!

Жена стои на сцената пред аудитория от 100 души и се изповядва в микрофона:

Преди година излязох в пенсия и животът ми спря. Не бях привикнала да бъда без работа и сътрудници – това беше смисълът на живота ми, не знаех по какъв начин другояче да пребивавам. Изплаших се и се изгубих. Престанах да се грижа за себе си. Наскоро се качих на кантара и се уплаших – единствено преди година тежах с 15 кг по-малко! Ад е, когато си мислиш, че пред теб към този момент няма нищо. Аз обаче се поканвам да стартира да пребивавам, да бленувам и да си върша проекти! Ето съвета ми към вас – не излизайте в пенсия!

Мислите, че пенсията е въпрос на възраст? Не. Това е положение на духа. Мислите, че „ старите младежи “ са герои от научната фантастика? Уви, не. Спомнете си стъкления взор и неугледния тип на някои хора, които са млади единствено на години. Те към този момент нищо не желаят, примирили са се с рутината.

Една жена предлага на приятелката си: „ Да идем да танцуваме, да идем на фитнес, да идем да пътуваме! “. А на втората в действителност й се желаят промени, да усети пулса на живота, само че нещо й пречи да се помръдне от мъртвата си точка и по тази причина за всички оферти има единствено един отговор: „ Не, благодаря. “. Именно на такива „ младежи “ постоянно им споделят: „ Ама че си пенсия! “. Това клеймо им е жигосано на челото.

А какво да кажем за хората над 60-годишна възраст? Щом се пенсионират, като че ли върху тях ненадейно пада плоча с тежест един звук и те незабавно се превъплъщават в нова роля. Като положителни артисти от трагични театри вземат в ръка бастунчето, превиват се и стартират да мърморят против живота. Направо плачат за „ Оскар “ за най-хубава трагична роля.

5 метода да не се превърнете в пенсионери

1. Грижи се за себе си.  Заслужаваш го, нали помниш? Развлеченият пуловер, протритите колене, закърпените чорапи не са за теб. Едно момиче, което постоянно срещам на път за работа, на тип е на към 30. Млада е, само че се вижда, че не може да се понася. Все едни и същи дънки, в косата – ластик от времето на баба й, а най-яркият й аксесоар е черната дупка сред зъбите. Тя не се обича и демонстрира на всички, че се е предала. А какво отношение биха могли да имат близките към индивида, който плюе самичък на себе си?

2. Събери се със слънчеви лъчи.  На света има хора, които обичат да живеят! Бягай от тези, които единствено мърморят, оплакват се и упрекват страната, политиците и богаташите за житейските си провали. Наредете се до „ слънчевите лъчи “. До тези, които биха се усмихнали и на най-лудата концепция и биха споделили: „ Ти можеш да направиш това! Дерзай! “.

3. Търси нови завои.  Не гаси мотора прибързано. Не скачай на спирачките. Остани отворен към срещите, концепциите, хората... По-често казвай вълшебното „ да “. То е твоят ключ към живота.

4. Разхождай се и мечтай.  Като седиш у дома, се превръщаш в мебел. В странна птица с неприветлив темперамент. Искаш ли да бъдеш бърз и хубав като орел? Разтвори криле! И лети – в парка, в гората, в центъра на града, в друга страна. Завърти глава – към теб е СВЕТЪТ. Ето какво споделя писателят Михаил Пришвин -  „ Трябва да мечтаем колкото се може повече, колкото се може по-силно да мечтаем, за да превърнем бъдещето в настояще! “.

5. Зареди се с страсти.  Можеш да ги почерпиш да вземем за пример от историите на велики и сполучливи хора. Кои? Изборът е безконечен! Уинстън Чърчил, Хенри Форд, Стив Джобс, Мариса Майер... Изгледай някой въодушевяващ филм. Не спирай да се зареждаш!

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР