Жена, смятана за най-възрастния човек в света, почина в Южна

...
Жена, смятана за най-възрастния човек в света, почина в Южна
Коментари Харесай

Почина най-възрастната жена в света

Жена, считана за най-възрастния човек в света, умря в Южна Африка на 128-годишна възраст. Майката на седем деца Йохана Мазибуко почива в дома си в Джубертън, Северозападна провинция на Южна Африка, на 3 март. Тя щеше да навърши 129 през май, оповестяват локалните управляващи. Близки до нея удостоверяват, че тя има документи за идентичност, които потвърждават, че е родена на 11 май 1894 година Тя в никакъв случай не е ходила на учебно заведение и не можела да чете или написа, прибавят още източниците.

Говорейки пред News24, нейната болногледачка и снаха Тандиве Весиняна споделя, че Мазибуко евентуално е умряла от инсулт. Мазибуко споделя пред изданието на 128-ия си рожден ден: " Изумена съм за какво към момента съм тук след толкоз доста години. Защо още съм тук? Хората към мен непрестанно умират. Кога ще умра? Какъв е смисълът да си жив? Светът ме умори, тъй като просто седнал съм тук и не върша нищо ", разкрива тогава тя.

Тя има още 11 братя и сестри, от които трима по-малки са към момента живи. Мазибуко израства във плантация, където отглеждат най-вече царевица, като признава, че тогава като че ли не е имало толкоз проблеми. Въпреки че не помни добре детството си, няма да не помни едно настъпление от скакалци. " Имаше толкоз доста и толкоз огромни, че можехме да хванем и изядем. Все едно ядеш месо. Ние просто ги изпържихме и ги хрупахме ".

Споделя, че до момента в който пораства, се храни най-вече с прясно мляко и див спанак. Признава, че модерната храна не ѝ е по усета. Омъжва се за по-възрастния от нея вдовец Ставана Мазибуко, само че не може да си спомни по кое време. Двамата имат седем деца, две от които към момента са живи. Освен това Йохана Мазибуко има над 50 внуци и правнуци в Южна Африка. Мазибуко оцелява и двете международни войни, както и две световни пандемии (Covid-19 и испанския грип).

Официално най-възрастният жив човек в света е жена, родена в Сан Франциско, на 115 години. Тя получава купата след гибелта на френската монахиня сестра Андре, на 118 години, по-рано през 2023 година По време на раждането си Мария Браняс Морера - доказана от Рекордите на Гинес като най-възрастния човек - страда от втора вълна на бубонната чума. Сега тя се счита за " суперстолетница " - купа, която се дава на хората, откакто преминат 110-годишна възраст.
 Люсил Рандън, сестра Андре и тя ли е най-възрастният жив човек в света
На какъв брой години е най-възрастният жив човек в света

Историята на сестра Андре

Морера, която има три деца, 11 внуци и 13 правнуци, отдава старостта си на " реда, спокойствието " и на това " да стои надалеч от токсични хора ". И макар възрастта си, тя е дейна в обществените медии, като постоянно разгласява в Twitter благодарение на щерка си. Освен това е запалена пианистка, прецизират от Daily Mail. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР