Жена се оплака, че е била влачена и бита, с

...
Жена се оплака, че е била влачена и бита, с
Коментари Харесай

“Бях влачена и бита”. Напрежение в “Красна поляна” след пореден грабеж

Жена се оплака, че е била влачена и бита, за обир, в столичния квартал “Красна поляна ”, заяви. Жертвата описа пред камерата, че се е опитвала да вика за помощ, само че никой не я е чул. Нападателят е отмъкнал чантата й.

" В момента, в който си разтварям входната врата на блока, някой застана зад мен. Аз мислих, че е посетител на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че стартира да ми дърпа дръжката на чантата. След като не съумява да я измъкне, той стартира да ме влачи няколко метра по земята. Крещях и виках, само че нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу “, спомня си пострадалата.

След като схваща, че не може да издърпа чантата, нападателят стартира да удря дамата през главата. След къса битка той съумява и побягва.

От Столична дирекция на вътрешните работи потвърдиха за bTV, че преди два дни има две тъжби за грабежи и от полицията работят по установяването на причинителите.

Участвали в митингите през 2019 година за унищожаване на Виетнамските общежития, които се намират в квартала, обявиха, че до 2022 година е трябвало всички блокове да се бутнат, само че към момента има шест.

Хората са обезпокоени, тъй като това не е първият случай на нахлуване. Един от потърпевшите съобщи, че са го пребили четирима души. Той е подал тъжба, само че развиване по тематиката няма. Други обясниха, че чуват от възрастни дами, че когато пазарят в тъмната част на деня, ги атакуват.

Един от живеещите в квартала споделя, че единствено сложени охранителни камери стопират набезите над парцела му. Преди време той е видял по какъв начин са отмъкнали входната му врата за 60 секунди.

От общината не се ангажираха със периоди по кое време ще се отстранен и последните блокове. Оттам обясниха, че е доста мъчно разселването на ромите, само че средства има.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР