Жена се оплака, че баща й е психично болен мъж,

...
Жена се оплака, че баща й е психично болен мъж,
Коментари Харесай

Агресивен и психично болен мъж тормози хората, стрелял и с пистолет

Жена се оплака, че татко й е психологично болен мъж, който към този момент повече от 10 години упражнява физически и душевен тормоз над фамилията й и освен - изцяло непознати хора също са били нападани от него. Мъжът е бил лекуван четири пъти в лечебни заведения за своето психологично заболяване, само че при излизане от клиниката той отхвърля да пие медикаментите си и тормозът стартира още веднъж, показва.

Историята стартира още през 2006 година, когато мъжът прави опит за самоубийство. Няколко месеца по-късно той отключва своето биполярно афективно разстройство. Бил е признат в лечебно заведение за към месец, а по-късно още веднъж е пуснат. Преди седмица мъжът се появява пред дома на някогашната си брачна половинка и заплашва с физическа разпра брачна половинка на щерка си.

„ Освен, че е упражнявал физически тормоз върху майка ми и двете ми баби, той е имал сдърпване със съседите. През годините нееднократно сме подавали тъжби, само че резултатът е едно предизвестие и нищо по-съществено ”, споделя Боряна Гоцова.

След развода мъжът отпътува да живее в тутраканското село Старо село. Съседите се опасяват.

„ Стрелял по колата с детенцето, изплашило се фамилията, тя дори майката споделила на детенцето да залегне. Представям си и то по какъв начин се е изплашило. Веднъж той пристигна с един револвер по бермудки, държи револвера и ме пита къде е майка му. И аз му споделих, че е излязла ”, споделя последната преживелица с него съседка.

Хората в селото описват, че майката на мъжа се изнесла от къщата. Сега той живеел самичък. По думите на кмета, поради серията от сигнали за експанзия полицията и прокуратурата са поискали съдът да вземе решение за настаняване в психиатрична клиника.

„ Получиха се към този момент призовките за четвъртък, връчени са, ще има дело в Районен съд - Тутракан за въвеждането му в психиатрично заведение, с цел да го лекуват, тъй че би трябвало всички да са спокойни, всичко ще бъде наред ”, успокои Пламен Маринов.

Законът планува наложително лекуване на психологично заболели най-много до 6 месеца. Това ще изиска от съда тутраканската прокуратура. Не е ясно обаче дали след приключването на този период той може да бъде пуснат и още веднъж да се трансформира в опасност за близките.

" Случвало се е да ни заплаши с нож. Преди към 5 години той извади оръжието и сподели, че би трябвало да вършим, каквото той пожелае. Потърсихме ви, тъй като считаме, че законите не са оптимални. Трябва да има смяна, която да може да помогне за безпрепятственото настаняване в психиатрично заведение, а не просто да се подават едни тъжби ", споделя още щерка му. Според нея, той не може да реши какъв брой е рисков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР