Жена с рокля с цветовете на украинското знаме, се заля

...
Жена с рокля с цветовете на украинското знаме, се заля
Коментари Харесай

Протестни акции превзеха червения килим на кинофестивала в Кан

Жена с рокля с цветовете на украинското знаме, се заля с алена багра на аления килим на кинофестивала в Кан, оповестяват френски и италиански медии. Кадри от протестната акция незабавно се завъртяха в обществените мрежи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сцената се разигра преди прожекцията на кино лентата " Стомана " на режисьора Юст Филипо. Жената се появи на стъпалата пред Двореца на киното и театралничи доброволно пред камерите на фотооператорите. После тя извади от роклята си, от зоната на бюста, две пликчета с алена багра, които раздра и стартира да излива върху главата си. Боята стартира да се стича по раменете, ръцете и роклята на дамата, все едно че тя е обляна цялата с кръв. Охраната незабавно се намеси и води дамата от аления килим.

Инцидентът се разигра през вчерашния ден вечерта. Този митинг последва митинг от сряда вечерта също на аления килим в Кан.  Тогава феминистка активистка стачкува против сурогатното майчинство, облечена с алена рокля, разтваряща се над бременно коремче, върху което беше изписано " сурогатно майчинство " и изпод имаше кю ар код. Жената скандираше против сурогатното майчинство, преди да бъде отведена от защитата. Същата тази активистка предходната година се появи на аления килим на Кан с бюст, затрупан с багра с цветовете на украинското знаме и с изписан върху корема текст, гласящ: " Спрете да ни изнасилвате ".

Вчера в Кан, само че надалеч от аления килим, имаше и митинг против пенсионната промяна, осъществявана във Франция.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР