Жена пострада тежко, ударена от клон на опасно дърво, докато

...
Жена пострада тежко, ударена от клон на опасно дърво, докато
Коментари Харесай

Огромният клон се отчупи и ме удари в гръб`: Жена пострада тежко, докато върви към спирка на градския транспорт в София

Жена пострада тежко, ударена от клон на рисково дърво, до момента в който върви към спирка на градския превоз в София. Тя е с 15 шева на главата, четири прищипани шийни прешлена и интервенция за слагане на титаниева пластина, която да ги закрепи.

Инцидентът е отпреди два месеца, а повода още веднъж е мощен вятър. Въпреки че експертна оценка удостоверява спешното положение на дървото, то към момента не е отстранено, а потърпевшата жена има намерение да съди общината.

От Столичната община обявиха, че при тях сигнал за рисковото дърво не е подаван. На място ще бъдат изпратени специалисти, които да обследват дървото със специфична инсталация, и в случай че бъде преценено, че дървото е рисково, то ще бъде отстранено.

 „ Огромният клон, който се отчупи от дървото ме удари в тил, до момента в който прекосявах около него, с цел да доближи до спирката. След случая към момента съм с рана на главата, която зараства. Когато бях призната в „ Пирогов ” се оказа, се че нуждая от животоспасяваща интервенция, която беше осъществена незабавно. Прекарах нощта в реанимация, а в този момент ми се постанова продължителна рехабилитация и съпътстващо лекуване ”, описа пострадалата Емилия Кунгалова в предаването " Здравей, България " по Нова тв. 

Тя е поискала експертна оценка на дървото от частна компания, тъй като има желание да предяви искания към Общината.

„ Експертите откриха, че дървото е рисково. Завеждането на иск е подбудено най-много от огромната сума, която трябваше да платя за интервенцията. Искам да подчертая, че нямам никакви искания към лекарите, които си свършиха прелестно работата. Изказвам признателност към целия екип на Клиниката по неврохирургия ”, безапелационна е Емилия.

По думите ѝ синът ѝ, който е студент, е трябвало незабавно да откри пари за интервенцията, която е била осъществена със скъпи материали, на обща стойност над 5 000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР