Жена от щата Алабама, САЩ, родена с две матки, е

...
Жена от щата Алабама, САЩ, родена с две матки, е
Коментари Харесай

Чудо: Жена с 2 матки е бременна и във всяка от тях има бебе

Жена от щата Алабама, Съединени американски щати, родена с две матки, е бременна и във всяка от тях има по едно бебе. Очаква се тя да роди 2 момиченца навръх Коледа.

32-годишната Келси Хачър и брачният партньор ѝ Кейлъб към този момент са родители на три деца - на 7, 4 и 2 години. През пролетта тя научила, че е бременна още веднъж, което шокирало освен нейния акушер-гинеколог, само че и бащата на бебетата.

" Казах на мъжа ми " Има 2 бебета “. А той: " Лъжеш! “. Аз споделих " Не неистина “, изяснява Келси пред NBC по какъв начин е реагирал брачният партньор й на новината за двойната й бременност.

Многодетната майка знаела, че има две матки, както и че всяка от тях има лична шийка. Поради тази причина нейните бременности се смятат за високорискови.

" Това е доста, доста рядко “, споделя пред WVTM доктор Швета Пател от Алабама, която специализира в региона на акушерството и гинекологията и се грижи за Кейси.  " Акушер-гинеколозите изкарват цялата си кариера, без да са виждали сходно нещо. "

Клиника " Майо " назовава двойната матка " рядко положение ", което се появява по време на развиването на женския плод - от време на време двете дребни тръби, които образуват матката, не се съединяват изцяло, с цел да основат един огромен орган.

Жените с двойна матка постоянно имат сполучлива бременност - само че също по този начин е по-вероятно да преживеят импровизиран аборт или прибързано раждане.

" Двойна маточна шийка или двойна матка е възможност, която е надалеч под 1%, може би три на 1000 дами. А вероятността за зачеване едновременно във всяка матка е " 1 на милион ", споделя доктор Ричард Дейвис, експерт по майчина и фетална медицина в Центъра за дами и бебета към Университета на Алабама в Бирмингам, където се наблюдава бременността на Келси.

Интересно е, че в тази ситуация на Келси матките й биха могли да стартират с контракциите по друго време. Това може да докара до раждането на двете й дъщери по друго време – с часове или дни разлика.

" Когато тя стартира да ражда, ще би трябвало да следим всяка матка и да забележим коя от тях се свива и дали се държат по един и същи метод или са разнообразни ", отбелязва доктор Дейвис.

 

Ситуацията на Келси е толкоз необикновена, че лекарите не знаят дали да дефинират двойната бременност като бременност с близнаци. Всяко бебе има своя лична плацента, написа Ladyzone.

" Мисля, че от здравна позиция това е толкоз рядко събитие, че няма по какъв начин да го опишем по по-добър метод, с изключение на да ги назовем близнаци ", споделя доктор Пател.

Междувременно Келси чака с неспокойствие да посрещне и двете си дъщери, като в същото време осъзнава, че казусът й е толкоз фрапантен и необичаен, че умерено може да влезе в учебниците по медицина.

В момента майката от Алабама е потънала в размишления по отношение на това, че ще има 5 деца – всички под 8 години. Признава, че двете момиченца не били планувани и с мъжа й си мислели, че третото им дете ще е и последно за фамилията. Въпреки това тя е признателна за благословията да имат още 2.

В момента Хачър е бременна в 34-ата седмица, а терминът ѝ е 25 декември - Коледа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР