Смущаваща измама: Жена от Северна Каролина е арестувана, след като се твърди, че е използвала приложение, за да докладва фалшиво за собственото си убийство, струвайки на властите

...
Жена от Северна Каролина е изправена пред обвинения за лъжливо
Коментари Харесай

Жена от Северна Каролина е изправена пред обвинения за лъжливо съобщаване, че е била нападната и убита.

< p>37-годишната изпрати анонимни съобщения до Министерството на социалните услуги и един от нейните приятели, съобщавайки за предполагаемото й убийство, като настрои аларми за работещите в град Франклин, Северна Каролина, и тези, близки до нея.

След като беше установено, че Маги Суини не казва истината, тя беше арестувана на 21 август. Властите в окръг Мейкън, Северна Каролина, по-късно я освободиха, след като тя даде писмено обещание да се яви пред съдия във връзка с престъплението на 7 септември.

Свързани: Тя направи грешка': Карли Ръсел признава чрез адвокат, че историята за отвличането е била лъжа; Полицията обмисля повдигане на обвинения срещу жената от Алабама

Полицейското управление на Франклин каза, че жената в момента е изправена пред обвинения за подаване на фалшив сигнал до полицейски участък, подаване на фалшив доклад за смърт или сериозно нараняване чрез телефонна комуникация и възпрепятстване на служителите на реда да изпълняват задълженията си.

Твърди се, че тя е използвала приложение, за да скрие самоличността си, докато е изпращала текстови съобщения до властите и приятеля си, твърдейки, че е в опасност да бъде убита или пребита смърт с ютия.

Веднага след като разбраха за тежкото положение на жената, FPD публикува снимки на жената, като посочи нейната възраст, размер и други идентификатори, за да се опита да ангажира обществеността в издирването й. NBC съобщава, че органите на реда са изчерпали 75 часа в търсенето й.

„Суини беше съобщено за изчезнала в петък, 18 август 2023 г., по което време служителите на FPD започнаха незабавно разследване поради предоставената информация, която намекваше, че Суини е била застрашен или починал“, сподели отделът в своя Facebook, добавяйки, че по-късно тя е била открита жива и здрава на следващия ден в местен парк.

„1SGT Ранди Дула, продължи разследването и успя да определи че Суини твърди, че е направила анонимни фалшиви доклади от трета страна на приятел и на Министерството на социалните услуги, че е била убита“, се казва в прессъобщението, преди да се отбележи, че „действията на жената са причинили на нашия отдел, както и на други отдели, много часове работа, която можеше да бъде изразходвана за други неща.“

Измамата на Суини идва месец след като Карли Ръсел, жена от Алабама, създаде фалшив разказ за отвличането. Също така се случва, след като предтийнейджър изпълни версия за копиране на престъплението на Ръсел.

Детето беше обвинено в престъпление за изготвяне на фалшив полицейски доклад относно използване на огнестрелно оръжие по насилствен начин и престъпление за злоупотреба с 911. Оръжието изглежда прави разликата между Суини и младия ученик.

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР