Жена от Русе се оказа длъжник на Топлофикация София, без

...
Жена от Русе се оказа длъжник на Топлофикация София, без
Коментари Харесай

Русенка се оказа длъжница на Топлофикация София, без да е живяла в столицата

Жена от Русе се оказа дебитор на " Топлофикация София ", без да е имала парцел или пък да е живяла чартърен в столицата, оповестява.

Преди две седмици Цанка Димитрова разкрила, че банковите й сметки са запорирани. Направила инспекция и открила повода - дълг към " Топлофикация София ".

" Аз в никакъв случай не съм живяла там, в никакъв случай не съм имала парцел, кацала съм няколко пъти на летището ", споделя Цанка Димитрова.

В първия миг новината за запора провокирала смях у Цанка, тъй като й припомнила по какъв начин през 2015 година още веднъж е била наказана от столичната Топлофикация, без да е дебитор. Тогава за три хиляди лв.. Преди шест години реагирала мигновено, наела юрист, подала сигнал в прокуратурата и съумяла да потвърди, че тя не е дебитор и до запор не се стигнало.

" Подадох тъжба в Комисията за персоналните данни, подадох тъжба в Районната прокуратура, които в действителност установяваха, че има нарушаване по отношение на моите персонални данни, само че всичко свърши до такава степен ".

Сега още веднъж попаднала в същата обстановка, само че този път от " Топлофикация " са я осъдили за сумата от девет хиляди лв.. " Беше някакъв огромен потрес за мен, тъй като бяха на три равнища сметки по 9 хиляди, в началото си помислих, че е хакерска интервенция ", споделя пострадалата.

След като се схванало, че е запор, станало ясно още, че до този миг правосъдният реализатор бил изтеглил две хиляди лв. от сметката ѝ. След писане на писма и до него, и до сдружението - въпросът е съвсем позволен.

Цанка получила позвъняване от правосъдния реализатор, че от " Топлофикация София " са отдръпнали претенциите си към нея. Свален бил запорът по сметките и се чака възобновяване на сумата. Наред с положителната вест пристигнала и неприятна - правосъдният реализатор уведомил Цанка, че против нея имало и още едно дело, отново от столичното топлофикационно сдружение.

От " Топлофикация " се извиняват на русенката, като изясняват, че имало неточност в документите.

" Как да го приема това опрощение? Каква е тази остаряла база данни? Какво значи това - че в някакъв предходен живот съм живяла на адрес в София ли? ", пита Цанка. И е безапелационна, че ще заведе дело против топлофикационното сдружение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР