Жена от Орегон бе представена като първия известен случай на

...
Жена от Орегон бе представена като първия известен случай на
Коментари Харесай

Хирурзи извадиха 14 червея от окото на жена

Жена от Орегон бе показана като първия прочут случай на публикувана от мухи паразитна зараза, откакто 14 червея бяха извадени от окото й, съобщи Асошийетед прес.

14 дребни червея бяха извадени от лявото око на 26-годишната жена през август 2016 година Въпросният тип очни червеи бяха следени измежду добитъка в северната част на Съединени американски щати и южната част на Канада, само че в никакъв случай измежду хора. Червеите се популяризират от мухи, които се хранят със сълзи в очната ябълка, разясниха учени.

През август 2016 година Аби Бекли бе диагностицирана с телазия гулоза. Тя яздила коне и ловила риба в Голд бийч, щата Орегон. След едноседмично очно инфектиране Бекли извадила червей от окото си. Две седмици по-късно лекари извадили други 13 червея от окото й. Червеите са транспарантни, като всеки от тях доближава дължина, която е по-малка от половин инч (1 инч = 2,5 см). След като били извадени, не били открити други червеи и от този момент Аби не е имала сходни признаци.

Очни червеи са следени у редица животни, в това число котки и кучета.

"Други два типа телазия, свързани с провокирани от червеи инфекции, са следени преди у хора, само че не и този тип ", означи ръководителят на проучването Ричард Брадбъри от Американските центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР