Жена от Карлово години наред търпи брутален тормоз от своя

...
Жена от Карлово години наред търпи брутален тормоз от своя
Коментари Харесай

Ревнив охранител ръга с вила съпругата си и я изхвърли от кола в движение

Жена от Карлово години наред търпи жесток тормоз от своя брачен партньор, само че през предходната година чашата преляла, написа.

Жертвата на домашно принуждение се обърнала към съда с молба за отбрана, който наредил на насилника да не припарва до нея.
Двойката сключила брак през далечната 1987 година. Имат две деца, които понастоящем живеят във Англия. През 1990-а си купили апартамент в Карлово.

Жената твърди, че тормозът почнал още 2-3 години откакто като се врекли на безконечна обич. От тогава живеела в непрестанен боязън от брачна половинка си, който наред с тежкия си темперамент, съвсем всекидневно употребявал алкохол и както в пияно положение, по този начин и когато бил изтрезнял, ѝ нанасял побои, тормозел я душевен, наричайки я „ курва, мастия, продажница “, натяквал ѝ, че има връзки с други мъже, заканвал се, че ще я убие, ще я постави в ковчег и други сходни.

Съпругът бил извънредно ревностен, а тя не му давала никакви мотиви да подхранва своята ревнивост, непрестанно я тормозел, следял я, без значение дали отивала на работа или излизала да пазари, или да се види с някоя другарка.

Жертвата разказва тормоз от 2000 година, изразяващ се в душене, връзване за леглото, побой с винкел, пострадване с железна вила, късане на облеклата, опиране на револвер в челото й и удари със същия. Споделила е пред съда и за по-пресните актове на домашно принуждение. На 5 май предходната година я блъснал с тава в гърба, в резултат на което ѝ били счупени два прешлена. На 4 август я изхвърлил от колата по време на придвижване.

След последните травм дамата употребила отпуск по болест и била на лекуване с медикаменти. Нейното положение обаче не попречило на мъжа ѝ да продължи я тормози.

На 19 септември към среднощ, макар че трябвало да е нощна промяна, защото работел като защита в отделение в Карлово, той се прибрал пийнал. Жертвата спяла в кухнята и постоянно на заключена врата, защото се страхувала от него. Събудила се от мощното боричкане по вратата и от виковете му. Искал да му даде цигари. Тя му подала една цигара и се заключила. След малко пияният брачен партньор отново почнал да блъска по вратата, да се пробва да я отвори и да влезе.

Наричал я курва и мастия, и се заканил, че ще я изпрати с ковчег при татко ѝ. От боязън се обадила по телефона на неговия шеф с молба за помощ. Той я посъветвал да позвъни на полицията. Обадила се на тел. 112 и след половин час пристигнали двама служители на реда и предизвестили ответника да спре.

Уплашената жена ги помолила ги да го отведат, тъй като се страхувала от него, само че те дали отговор, че той е картотекиран при тях, защото се обаждала за помощ над 20 пъти, познават го доста добре, само че не могат да се намесят.

След като си отишли, насилникът траял да беснее, да крещи, да се заканва, че ще я пребие, да плюе по вратата.

Към 5 часа на 20 септември се укротил и задремал, само че на идващия ден, още веднъж в пияно положение, ѝ се заканвал и я наричал с цинични думи.
Психиката ѝ към този момент не издържала. Живеела в непрестанен боязън и под стрес. Винаги, когато била у дома се заключвала. Когато излизала на открито се обаждала на другарка да я придружи. Децата ѝ били травмирани и при всяко негово буйство били подготвени да си дойдат в България, с цел да я защитят.

Многократно брачната половинка желала да се отбрани по правосъден ред, само че се страхувала, че това още повече ще агресира и предизвика половинката ѝ да ѝ посегне. Чувствала се безпомощна и обезверена и в последна сметка се решила на значимата стъпка – да пиоска протекция.

Пред съда насилникът оспорил всичко и твърдял, че брачната половинка ми си измисля всичко, тъй като ѝ попречил да отпразнува рождения си ден. Заради безсмислените ѝ позвънявания в полицията и поради формиране на актуалното дело, той изгубил разрешителното си за оръжие и работата си.

В последна сметка преди дни магистратите от Районния съд в Карлово подредиха да се издаде заповед за отбрана. Съпругът е длъжен да не припарва до жена си, като ще би трябвало да заплати глобжа и да поеме разноските по делото.
Последната дума обаче ще има Окръжния съд в Пловдив, в случай че охранителят апелира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР