Жена от Бейкърсфийлд, осъдена на затвор за убийството на мъж Кловис, който се е сприятелил с нея

...
59-годишна жена от Бейкърсфийлд — обвинена в предателство на стар
Коментари Харесай

59-годишна жена от Бейкърсфийлд — обвинена в предателство на стар приятел, като е излъгала, откраднала и в крайна сметка го е убила — беше осъдена в сряда във Върховния съд на окръг Фресно на 21 години затвор за умишлено убийство.

59-годишната Мери Инес Санчес отказа да говори по време на произнасянето на присъдата си в съдебната зала на съдия Чарлз Лий. Нейният обществен защитник Томас Кундер каза, че клиентът му се е съгласил на споразумение за признаване на вината в опит да разреши случая. Прокурорът Лиз Оуен каза, че след разговор с членове на семейството това е най-подходящото решение.

Тялото на 67-годишния Стивън Роджърс беше открито от полицията в дома му в Кловис на 18 декември 2021 г., след като членовете на семейството се притесниха, че той е изчезнал.

Дъщеря му, Никол Роджърс, написа изявление от 11 страници, в което се говори за болезнената загуба на техния любим човек, който беше смятан за опората на семейството.< /p>

„Имам моменти на паника, знаейки, че никога няма да го видя отново“, пише Роджърс в изявление пред съда. „Имам моменти на скръб, знаейки, че никога повече няма да мога да го прегърна.“

Дъщерята твърди в изявлението си, че баща й е бил измамен от Санчес, жена, която познава от 1970 г., но с когото не е разговарял от 20 години.

Санчес имаше проблемно минало, което включваше обвинения в лъжа, употреба на наркотици и кражба, според нейното писмо.

Баща й вярваше на Санчес беше се променил и беше различен, по-добър човек. Тя каза, че той защитава аутсайдера и иска да даде на хората втори шанс.

Само няколко месеца отне на Никол Роджърс, за да започне да забелязва необичайни неща, които се случват. Баща й става жертва на кражба на самоличност, последвана от проникване в дома. Тогава голяма сума пари „просто изчезна“ от банковата сметка на наскоро починал роднина, която Стивън Роджърс наблюдаваше като изпълнител.

Финансовите престъпления продължиха, пише Роджърс в нейното изявление. Личните вещи изчезнаха и скоро кредиторите започнаха да звънят, търсейки парите, за да изплатят фалшивите кредитни карти, в които Санчес беше обвинен, че е получил.

„Дори 19 месеца по-късно все още получаваме повече телефонни обаждания за още един дълг , или извлечения от кредитните бюра, докато започваме със завещанието“, пише Никол в изявлението си.

След като на баща й стана ясно, че Санчес изобщо не се е променила и е по старите си начини, той реши, че я иска от живота си. Той й купи самолетен билет до Мичиган и я закара до летището.

Никол Роджърс написа, че баща й е изпитал огромно облекчение.

„Беше за първи път от месеци на травма и драма, че баща ми звучи толкова щастлив“, написа тя.

Чувството на облекчение скоро се превърна в паника.

На 12 декември 2021 г. Никол Роджърс получи телефонно обаждане от приятел на баща й, който й каза, че се страхува, че баща й е в опасност.

Притеснена, Никол Роджърс започна да се опитва да го проследи. Тя мислеше, че той прекарва известно време на Централния бряг, но нямаше следа от него.

Шест дни по-късно полицията претърси дома на Стивън Роджърс Кловис, където намери безжизненото му тяло на пода в спалнята.

„Измъчван съм при мисълта какво изтърпя. Докато го разигравам наум, преминавам през ужасната поредица от събития. Чудя се кога е осъзнал, че е в смъртна опасност. Чудя се какво му каза Мери, когато го простреля няколко пъти в гърба“, пише Никол Роджърс в изявлението си.

Санчес беше арестуван на 23 декември 2021 г. в Бейкърсфийлд.

Съдията каза, че е бил трогнат от изявлението на Никол Роджърс.

„Разбирам кой е баща ви от коментарите и писмата от негово име“, каза Лий. „Ясно е, че той беше човек, който работи упорито и много се грижи за семейството си.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР