Жена на 53 години, кондуктор на пътнически влак, който в

...
Жена на 53 години, кондуктор на пътнически влак, който в
Коментари Харесай

Кондуктор почина след влакова катастрофа

Жена на 53 години, кондуктор на пътнически трен, който в събота взе участие в конфликт при маневра на гарата в румънския град Галац, е умряла през днешния ден в болница, съобщи Аджерпрес.

Жената, която беше ранена при случая, е получила многочислени сърдечни арести, заяви националният железопътен транспортьор Че Фе Ре Кълътори (CFR Călători).

Сблъсъкът е станал в събота вечерта при маневра при която локомотивът е блъснал първия вагон, който е отскочил на разстояние от 80 метра. Ранени са били четирима души – монтьор, кондукторът, началникът на влака и един пасажер. Според полицията случаят е бил породен от отвод на спирачките на локомотива.

Скоростомерът на локомотива е блокирал на скорост от 75 км/ч, а механикът е дал показания, че машината е ускорила макар напъните му да задейства спирачките.

Траян Преотяса, общоприет шеф на Че Фе Ре Кълътори, съобщи, че ще поеме отговорност за всяка възможна неточност, позволена от чиновници на компанията, само че не и за хроничното недофинансиране на румънските железници през последните 30 години, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР