Жена на 48 години съобщи в полицейското управление в Шумен,

...
Жена на 48 години съобщи в полицейското управление в Шумен,
Коментари Харесай

Изнудвали жена, пратила голи снимки на „гадатели“, за да и излезе по-евтино

Жена на 48 години заяви в полицейското ръководство в Шумен, че е изнудвана месеци наред, откакто през юни предходната година се свързала с интернет уебсайт за астрология, който предложил и гадания с карти. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, написа „ 24 часа “.

След връзка с хора в уеб страницата, поискала да ѝ гадаят с карти. Цената, която оповестили от уеб страницата за услугата, била 4000 лв.. Тя споделила, че не разполага с парите. „ Гадателите “ ѝ предложили да понижат цената на 800 лв., в случай че си направи видео без облекла и да им го прати. Жената се съгласила. Веднага откакто им изпратила видеоклипа почнали да я изнудват. Поискали сумата от 10 000 лв., с цел да не разгласяват видеото в интернет пространството. До началото на февруари дамата превела на вноски 2000 лв., само че заканите продължавали.

За осъществено закононарушение по член 213 А от Наказателния кодекс е формирано досъдебно произвеждане.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи припомнят на хората да не бъдат доверчиви при връзката си с непознати в интернет, да не дават персонални данни, свои фотоси и да не имат вяра на „ преференциални “ оферти. През годините измамниците стават все по-ловки и хитри. Ориентират се бързо в динамичната среда и поради търсенето на избрани услуги изготвят хитри схеми за сюжети за измами. Последните измами са посредством разнообразни приложения в обществените мрежи, предизвестяват от полицията в Шумен.

Оттам предизвестиха и на 31 януари, че не престават опитите за измами по разнообразни канали в интернет.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР