Жена мигрантка бе намерена мъртва след стрелба, при която тя

...
Жена мигрантка бе намерена мъртва след стрелба, при която тя
Коментари Харесай

Мигрантка убита при прекосяване на река от Турция в Гърция

Жена мигрантка бе открита мъртва след пукотевица, при която тя и други мигранти се пробваха да преминат с лодка в Гърция от Турция, заяви гръцката полиция пред Агенция Франс Прес в неделя.

Инцидентът е станал късно в събота на река Еврос на към 67 км североизточно от гръцкия град Александруполис, заяви полицията. Смята се, че дамата е била в лодка с мигранти, които са пренебрегнали гръцките предизвестия да се върнат.

„ Снощи бе открита група от 10 души, които се опитваха да преминат на гръцка територия с лодка от региона на Суфли “, сподели пред Агенция Франс Прес представител на полицията в района Източна Македония-Тракия.

Гръцката полиция им даде знак да спрат, само че те не се подчиниха. Чуха се изстрели от турска страна. Гръцките граничари стреляха във въздуха, с цел да се защитят ", сподели представителят.

„ Гръцките граничари откриха четирима мъже мигранти, плуващи към брега, и една жена, носеща се по водата, която наподобява е била простреляна в гърба на равнището на гърдите “, сподели представителят.

По случая е формирано следствие. Нямаше неотложен коментар за случая от турска страна. Държавният ефирен канал Ert заяви, че дамата е от Африка и раната й демонстрира, че е простреляна с револвер, който нормално не се употребява от гръцката гранична полиция. Това допуска, че може да е била простреляна от своя контрабандист.

Гърция е директна страна за мигрантите, бягащи от войната и бедността в Африка и Близкия изток, с цел да се опитат да реализират в Европейски Съюз. След като през март 2020 година огромен брой мигранти се пробваха да пресекат река Еврос от Турция, Гърция ускори граничните патрули и сложи камери, радари и 40-километрова стоманена ограда с височина над 5 метра в региона, където случаите със пукотевица не са необичайност, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР