Жена и едногодишната й дъщеря пострадаха при катастрофата между шуменските

...
Жена и едногодишната й дъщеря пострадаха при катастрофата между шуменските
Коментари Харесай

Пиян шофьор на 78 г. се заби в кола на майка с бебе

Жена и едногодишната й щерка пострадаха при злополуката сред шуменските села Дибич и Радко Димитриево, породена от използвал алкохол лидер, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Снощи придвижването по пътя Шумен - Карнобат, сред двете шуменски села, се отклоняваше поради злополуката и беше затруднено.

Сигнал за пътното произшествие е подаден малко преди 17:00 часа през вчерашния ден. Установено е, че 78-годишен лидер на лек автомобил " Мерцедес А 140 " е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се блъснал челно в лек автомобил " Форд Фюжън " с шуменска регистрация.

След злополуката, в болница в регионалния град са откарани и настанени за лекуване 29-годишната жена, която управлявала " Форд " -а и щерка й, на година и половина. Момиченцето е с фрактури на ребро и на орбита на дясно око, а дамата - с комоцио.

При отработване не произшествието излиза наяве, че лидерът на " Мерцедес " -а е управлявал след приложимост на алкохол. Отчетени са 0,6 промила в издишания въздух.

За осъществено закононарушение по член 343 от Наказателен кодекс е формирано досъдебно произвеждане.

От началото на годината до 28 октомври в област Шумен са регистрирани 99 тежки пътно-транспортни катастрофи, сочи статистиката на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Загинали са 8, ранени са 112 участници в пътното придвижване. Най—много са произшествията с боричкане на пешеходец- 24, в които е умрял един и са ранени 23 пешеходци. При непряк конфликт с мпс са регистрирани 13 тежки произшествия, с двама починали и 19 ранени, а при удар сред коли под ъгъл случаите са 10, в които са починали двама и са ранени 9 участници в пътното придвижване. 44 от злополуките са зародили на пътен махленски сектор, 23 на кръстовища, три на кръгови кръстовища.

Установени са над 46 000 нарушавания на водачите, от тях за скорост са малко над 27 000. Установени са 201 водачи, които са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, 69, които са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози и 349 неправоспособни водачи.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР